Η απάντησή της Υπουργού Τουρισμού στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας gegonotanews.gr ( ΕΔΩ: https://gegonota.news/2024/06/22/ektos-chrimatodotiseon-to-chionodromiko-kentro-piliou-kopike-to-ependytiko-schedio/) για το κόψιμο απο τις χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου αναφέρει τα εξής: 

“Η ανάπτυξη του Ορεινού Τουρισμού αποτελεί έναν από τους κυρίαρχους στόχους του Υπουργείου Τουρισμού και περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της Δράσης “Τουριστική Ανάπτυξη” η οποία έχει ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0.
Το έργο, συνολικού ύψους 56,5 εκ. ευρώ, περιλαμβάνει, κυρίως, τη χρηματοδότηση της αναβάθμισης αδειοδοτημένων χιονοδρομικών κέντρων και ορειβατικών καταφυγίων καθώς και την ανάπτυξη πλατφόρμας για τον χειμερινό τουρισμό.
Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους εκδόθηκε πρόσκληση ενδιαφέροντος για υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης των έργων αναβάθμισης εγκαταστάσεων χιονοδρομικών κέντρων, με καταληκτική ημερομηνία την 31-3-2024.
Στο παραπάνω διάστημα κατατέθηκαν επενδυτικά σχέδια από σχεδόν το σύνολο των αδειοδοτημένων χιονοδρομικών κέντρων συνολικού ύψους 149, 35 εκατομμυρίων Ευρώ.
Με σκοπό την ταχύτατη και αμερόληπτη αξιολόγηση των αιτήσεων το Υπουργείο Τουρισμού – όπως ρητά αναφερόταν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος – καθιέρωσε τη διαδικασία «first come-first served» (δηλαδή προτεραιότητα με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ενίσχυσης) και ”μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πιστώσεων”.
Δηλαδή η αξιολόγηση των αιτήσεων και η έγκριση της ενίσχυσης γίνεται αυστηρά με σειρά προτεραιότητας και με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, όπως αυτή πιστοποιείται και από τον αριθμό πρωτοκόλλου που εκδίδεται από το Πληροφοριακό Σύστημα Υποβολής των Αιτήσεων
Η διαδικασία αυτή θεωρείται η ασφαλέστερη σε έργα ενισχύσεων”.

Πηγή: https://gegonota.news/2024/06/26/ti-apanta-i-olga-kefalogianni-sta-gegonota-gia-tin-exairesi-tou-chionodromikou-apo-tis-chrimatodotiseis/

Προηγούμενο άρθροΕνημερωτική εκδήλωση στην Αμαλιάπολη για τον τουρισμό
Επόμενο άρθροΒουτιά θανάτου από την πεζογέφυρα της οδού Βυζαντίου για 64χρονο Βολιώτη