Ο βουλευτής της ΝΔ & χειρουργός Θ.Λιούπης απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο

Υπό τον ευφυή τίτλο “Βήματα καρδιάς, ανάσες ζωής” έγινε στην Αγριά το Συνέδριο , που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος-Καρδιάς-Αγγείων (Ε.Ε.Χ.Θ.Κ.Α), σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας FairLife Lung Cancer Care.

Στοχεύοντας στην πρόληψη μέσω της άθλησης των καρδιαγγειακών νοσημάτων, πρώτης αιτίας θανάτου σήμερα και του καρκίνου του πνεύμονα, πρώτης αιτίας θανάτου μεταξύ των νεοπλασιών. Υπολογίζεται ότι πάνω από 50% των νόσων αυτών οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες και δύναται να προληφθούν με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, τη μείωση των θανάτων από αυτές τις αιτίες και μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης του συστήματος υγείας.

Στον πυρήνα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας είναι η πρόληψη με το εμβληματικό σχέδιο πρόληψης “Σπύρος Δοξιάδης” στοχεύοντας οργανωμένα και κοστολογημένα στην πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή πρόληψη.

Στο διήμερο Συνέδριο συμμετείχαν εξαιρετικοί επιστήμονες, ειδικοί σ΄αυτούς τους τομείς κι ανέλυσαν τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα στην αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων. Το Συνέδριο έκλεισε την Κυριακή με συμβολικό δρώμενο έναν περίπατο στην παραλία του Βόλου από τους συνέδρους, δείχνοντας την ανάγκη για άθληση απ’ όλους μας.
Χριστόφορος Φορούλης, Χειρουργός Θώρακος