Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να ικανοποιηθεί ένα αριστερό και αριστερίστικο νεολαΐστικο κομμάτι του πάλαι ποτέ 3% του ΣΥΡΙΖΑ με μια ανακοίνωση με αυτό το περιεχόμενο και κατά του κ.Μπέου για την άποψη του για τις καταλήψεις στα σχολεία… ωστόσο θα πρέπει να συνειδητοποιηθεί στη Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, πως η κριτική του κόμματος που εξέφρασε το 40% της κυβερνώσας αριστεράς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί γλώσσα του ΚΚΕ ή του ΜεΡΑ, για ένα θέμα όπου η πολιτική του βάση θεωρεί πως οι καταλήψεις στα σχολεία δεν χρειάζονται. Η ανακοίνωση δε, που εκδόθηκε ας μας επιτραπεί να επισημάνουμε πως μάλλον καλό κανεί στον Μπέο…. Η σύγκριση μετά σχολεία της Αφρικής που έκανε μπορεί να ήταν βεβαίως υπερβολική και ατυχείς… η ταύτιση του όμως με τη ΝΔ ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης είναι εκτός τόπου. Άλλωστε ο Μπέος δεν είπε στα παιδιά να μη συνδικαλίζονται και να μην διεκδικούν, είπε να μην εκμεταλεθύονται τον αγώνα τους πολιτικά κόμματα και άλλοι και να μην κάνουν καταλήψεις. Η παρουσία του σήμερα στο σχολείο των παιδιών ρίχνει ότι πήγε να δει τα προβλήματα. Η κριτικη που πρέπει να του γίνει είναι α) γιατί εφόσον είναι λίγη η χρηματοδότηση για τα σχολεία, δεν διεκδικεί περισσότερη και β) γιατί αντί ο δημοτικός προϋπολογισμός να ερχεραι να ενισχύει αυτές τις χρηματοδοτήσεις για τα προβλήματα των σχολείων… διατίθεται για λαμπάκια, λουλούδια και για έργα που θα έπρεπε να είχαν εθνικες και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και να μην γίνονται από το δημοτικό χρήμα . Η ανακοίνωση της Ν.Ε και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ:

 «Τις τελευταίες εβδομάδες χιλιάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε αγωνιστική κινητοποίηση για τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό στα σχολεία.

Στοιβαγμένοι ανά 27δες,σε τάξεις που συχνά δεν έχουν θέρμανση για το χειμώνα, σε σχολεία με λιγοστές τουαλέτες ανά αριθμό μαθητών ζητούν από κάθε αρμόδιο φορέα το αυτονόητο- να νιώθουν ασφαλείς στα σχολεία τους.

Ως απάντηση όμως στα αιτήματα τους δεν παίρνουν εξηγήσεις και λύσεις αλλά τιμωρητικές αποφάσεις, ειρωνεία και ύβρεις.

Συγκεκριμένα η κυρίας Κεραμέως τους απειλεί ότι όσοι συμμετέχουν στις καταλήψεις θα εξαιρεθούν της τηλεκπαίδευσης που θα εφαρμοστεί σε κλειστά σχολεία, κυβερνητικοί βουλευτές χαρακτηρίζουν τους μαθητές «αλητάκια» ενώ τα ΜΜΕ της Λίστας Πέτσα επιμένουν να παρουσιάζουν ψευδώς τα παιδιά ως… αρνητές της μάσκας.

ΟΧΙ! Οι μαθητές, η νέα γενιά δεν είναι ούτε αλήτες, ούτε συνωμοσιολόγοι που αντιμάχονται τις υποδείξεις των επιστημόνων, ούτε χαβαλετζήδες με κακή ανατροφή.

Οι μαθητές βλέπουν την ανεπάρκεια της Κυβέρνησης που επί μήνες σκορπά λεφτά σε οτιδήποτε άλλο πλην της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας.

Το Υπουργείο επέλεξε εν μέσω πανδημίας να αφήσει τα σχολεία με 20.000 κενά, να αυξήσει τους μαθητές ανά τάξη σε 25-27 και έξι ολόκληρους μήνες να μην προνοήσει για αύξηση αιθουσών ώστε να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Στην ίδια γραμμή με την Κυβέρνηση ο Δήμαρχος, μιλώντας για την πόλη μας, δεν απαντά στα αιτήματα της αντιπροσωπείας των μαθητών που τον επισκέφθηκαν χθες το πρωί αλλά προτιμά να συγκρίνει τα σχολεία μας με αυτά της Αφρικής και να διαμηνύει ότι εάν κυβερνούσε ο ίδιος δεν θα γινόταν καταλήψεις.

Είπε στους μαθητές: «μην συνδικαλίζεστε, μην διεκδικείτε, αυτή είναι η κατάσταση αποδεχτείτε την». Με μια φράση, μην αγωνίζεστε για τη ζωή σας. Ας μας πει όμως, τι έκανε ως Δημοτική Αρχή: πόσες σχολικές αίθουσες παραδόθηκαν στα έξι χρόνια της θητείας του, πόσες καθαρίστριες προσλήφθηκαν για τη νέα σχολική χρονιά και πότε τοποθετήθηκαν, ποια η αντίδρασή του για την αύξηση των παιδιών ανά τάξη από την κυβέρνηση, τι έκανε για τις μάσκες αλεξίπτωτα που μοίραζε, άνοιξαν όλα τα σχολεία του Βόλου με μάσκες;

Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει να μετατρέπει το αξίωμα του Δήμαρχου σε τοπικό εκπρόσωπο τύπου της κυβέρνησης, κρυπτόμενος πίσω από την δήθεν «ανεξαρτησία» του και παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως μη πολιτικό. Βάζει με συνέπεια πλάτη στη συντήρηση και την καταστολή. Είναι εμφανείς οι πολιτικές του επιλογές και τα εκλογικά γραμμάτια που εξοφλεί.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον και ασφαλές εν μέσω πανδημίας. Αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σχολείο και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Όταν η Πολιτεία κωφεύει και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μας, η κοινωνία οφείλει να αντιδρά. Οι μαθητές είναι το μέλλον μας. Και το μέλλον θα νικήσει».

Προηγούμενο άρθροΆννα Διαμαντοπούλου: «Από το Ντεσεβό στο drone»
Επόμενο άρθροΣτο πλευρό των πληγέντων της Καρδίτσας ο Σύλλογος Τριτέκνων Μαγνησίας (φώτο)