Π.Σκοτινιώτης: Όσοι με «αναζητούν», θα βρουν κι εμένα «πίσω» από κάθε προσπάθεια για μια νέα, πολύχρωμη δημοτική πλειοψηφία

Ο Πάνος Σκοτινιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πλέον φανερό ότι ανομολόγητος στόχος κάποιων τοπικών παραγόντων του ΚΙΝΑΛ είναι ένας κομματικός φορέας μικρός και χειραγωγημένος. Για να το πετύχουν, έχουν ανάγκη από έναν «εχθρό». Η στοχοποίησή μου κάθε άλλο παρά με εκπλήσσει. Ακόμη και αν …δεν υπήρχα, θα με είχαν …εφεύρει. Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι η δική μου στοχοποίηση ή η στοχοποίηση, τελευταία, ακόμη και ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημα είναι ότι στην επιδίωξή τουςαυτή φτάνουν, δυστυχώς, μέχρι και να «ξεπλένουν»πρόσωπα και καταστάσεις που αντιπροσωπεύουν  τις αντίθετες αξίες από αυτές που πρεσβεύει –πρέπει να πρεσβεύει- η μεγάλη δημοκρατική παράταξη -θέλω να πιστεύω και οι ίδιοι.

Οι γενικές εκκλήσεις ηγετικών στελεχών του ΚΙΝΑΛ περί ενότητας, πλέον δεν αρκούν. Ούτε υπάρχουν περιθώρια για κοντόφθαλμες επιδιώξειςκαι μικροκομματικές σκοπιμότητες. Η παράταξη δεν αντέχει να κουβαλήσει αυτό το στίγμα. Αλλά και δεν έχει το δικαίωμα να απεμπολήσει τη μεγάλη πολιτική και ηθική παρακαταθήκη από τον πρωταγωνιστικό αγώνα που τοπικά στελέχη της, δημοτικά και μη, έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στον βούρκο και τον πολιτισμικό κατήφορο της πόλης. Το θέμα, βεβαίως,  αφορά πρωτίστως τους τρεις χιλιάδες περίπου ισότιμους συνιδρυτέςτου νέου φορέα στη Μαγνησία.

Σε σχέση, τώρα, με τις φαιδρότητες, που επί τόσο καιρό παρακολουθώ σιωπηλός να  λέγονται και να γράφονται αναφορικά με την υποτιθέμενηστάση μου στις προεκλογικές διεργασίες για τον Δήμο Βόλου. Τη στάση τη δική μου, και  της «παρέας» μου, όπως περιφρονητικά αποκαλούν,στον μικρόκοσμό τους, τους δημοτικούς συμβούλους και άλλα στελέχη της «Επιλογής Ευθύνης» κυρίως, των οποίων η πολιτική στάσηόλα αυτά τα χρόνια, το αγωνιστικό σθένος, το ήθος και η ποιότητά τους δικαιολογημένα ενοχλούν τους απόντες και κάποιους αυτόκλητους «ιδιοκτήτες» της παράταξης.

Τα κομματικά λαγωνικά, λοιπόν, «ανακάλυψαν» ότι βρισκόμουν πίσω από τον Χρ. Βενέτη. Ότικινούσα τα νήματα για τον Κ. Αδαμάκη. Ότι προωθούσα τον Απ. Παντσά. Ότι «σπρώχνω» υποψηφίους στη Ν. Καπούλα, και, ταυτόχρονα, ότι «σπρώχνω» υποψηφίους και στον Ι. Αποστολάκη! Την ίδια ώρα, με την άμεση, δυστυχώς, σύμπραξηκαι ηγετικών στελεχών του ΚΙΝΑΛ –παραπληροφορημένων, διατηρώ τη μικρή ελπίδα- τορπίλισαν τη συγκρότηση μιας ευρείας αυτοδιοικητικής συμμαχίας, αγνόησαν προκλητικάτην «Επιλογή Ευθύνης», περιχαράκωσαν μιαπράγματι αξιόλογη υποψηφιότητα και προδιέγραψαν τις μελαγχολικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, οι οποίες αποξενώνουν την παράταξη από το τμήμα εκείνο της κοινωνίας πουοφείλει να εκπροσωπήσει.

Και για να μην κουράζονται, ξεκαθαρίζω ότι παρακολουθώ τις διεργασίες για τις δημοτικές εκλογές με την επιβαλλόμενη από τη θέση και τη διαδρομή μου απόσταση. Και, προφανώς, με μεγάλη, πολύ μεγάλη ανησυχία. Όσοι με «αναζητούν», δεν χρειάζεται να ψάξουν πολύ. Θα βρουν κι εμένα -όπως πιστεύω και τη  μεγάληπλειονότητα των μελών και φίλων του ΚΙΝΑΛ, καθώς και των άλλων κομμάτων του δημοκρατικού τόξου- «πίσω» από κάθε ειλικρινή και αξιόπιστη προσπάθεια για να  προκύψει τελικά από τις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου μια νέα, πολύχρωμηδημοτική πλειοψηφία, που θα βάλει τέλος στον εκτροχιασμό και την παρακμιακή πορεία που ακολουθεί η πόλη μας τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια. Το οφείλουμε όλο στον Βόλο και την ιστορία του.  Και αυτό θα γίνει. Έστω και στον δεύτερο γύρο, με βάση και το σύστημα της απλής αναλογικής. 

Όλα τα άλλα δεν με αφορούν. Και θα παρακαλούσα τους πάντες να το σεβαστούν».

Προηγούμενο άρθροΆρχισαν τα όργανα στο Ν.Πήλιο.Αδειάζουν Μιτζικό Δεσύλλας & Ν.Μαμμάς ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος.
Επόμενο άρθροΑδειάζει επίσημα Μιτζικό και η ΝΟΔΕ. «Δεν ισχύει και δεν έχει κλειδώσει καμία υποψηφιότητα» στο Νοτιο Πήλιο