Με εμβολιασμένο το 75-85% των φοιτητών και πάνω από το 90% των καθηγητών αρχίζουν τη Δευτέρα τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας .
Ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών θεμάτων κ. Γιάννης Θεοδωράκης ανέφερε μιλώντας στη Θεσσαλία πως «τα μαθήματα αρχίζουν τη Δευτέρα χωρίς ουσιαστικά να αλλάζει κάτι σε αυτά που ίσχυαν στα πανεπιστήμια και το προηγούμενο διάστημα πριν τη διακοπή για τις γιορτές. Αυτή είναι η ενημέρωση που υπάρχει από το υπουργείο Παιδείας. Έτσι οι εμβολιασμένοι φοιτητές θα επιδεικνύουν μόνο το πιστοποιητικό τους ή το πιστοποιητικό νόσησης ενώ οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν κάνει δύο rapid test την εβδομάδα. Το θετικό είναι πως στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πάνω από το 90% των καθηγητών έχει εμβολιαστεί, ενώ στους φοιτητές το αντίστοιχο ποσοστό κυμαίνεται μεταξύ 75-85%. Δηλαδή υπάρχουν και τμήματα που φτάνουν και το 85% οι εμβολιασμένοι φοιτητές».

Αναφορικά με το πρώτο τρίμηνο των μαθημάτων κ. Θεοδωράκη επισήμανε πως «η διαχείριση των κρουσμάτων που προέκυψαν σε φοιτητές και καθηγητές ήταν ελεγχόμενη. Μάλιστα φάνηκε το τελευταίο διάστημα πριν κλείσουν τα πανεπιστήμια για τις διακοπές των Χριστουγέννων πως ο αριθμός των μολύνσεων ήταν μειούμενος. Παράλληλα με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν υπήρξαν διακοπές μαθημάτων λόγω κρουσμάτων».