Η «Συμμαχία για τον Βόλο» καταγγέλλει την αναίτια και απρόκλητη υβριστική συμπεριφορά του Αχ. Μπέου σε βάρος του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και πρώτου σε ψήφους δημοτικού συμβούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Χρ. Χατζηχριστουδούλου, για το θέμα της ποιότητας των νερών του Παγασητικού.
Με δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης κ. Νίκος Παπαπέτρος επαναλαμβάνει ότι οι συμπεριφορές αυτές τυγχάνουν μηδενικής ανοχής και προαναγγέλλει ότι εντός της ημέρας θα προσφύγει στα αρμόδια θεσμικά και δικαστικά όργανα για την προστασία θεσμών και προσώπων. Επιπλέον, καλεί τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων στο Νομό και τους θεσμικούς φορείς να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη «χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπή» συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου, όπως επίσης καλεί τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ασκήσει επιτέλους τα καθήκοντά του για τις δημόσιες εκφράσεις Μπέου, που εκθέτουν τον θεσμό της αυτοδιοίκησης.

Η δήλωση του κ. Παπαπέτρου:
Ο δήμαρχος Βόλου, προκειμένου να δικαιολογήσει την ανεπάρκειά του και την ανικανότητά του, ένα χρόνο μετά τις πλημμύρες στην πόλη μας, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και στην αποκατάσταση των ζημιών (στο μέτρο που του αναλογεί), αποπειράθηκε, για άλλη μία φορά, να επιρρίψει τις ευθύνες σε άλλους, όπως στο δημοτικό σύμβουλο Βόλου και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κο Χρήστο Βενέτη, ο οποίος «τόλμησε» με τη θεσμική του ιδιότητα, να ζητήσει ελέγχους αερίων και θαλασσίων ρύπων, τα αποτελέσματα των οποίων ανακοίνωσε αμέσως και δημοσίως στον Βολιώτικο λαό. Παραβλέπει ότι τα προβλήματα στην πόλη μας έχουν σχέση με τη διαχείριση και όχι με την αξίωση διαφανών ελέγχων και ενημέρωσης.
Η παράταξή μας καταγγέλλει την αναίτια και απρόκλητη υβριστική συμπεριφορά του δημάρχου σε βάρος του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου και πρώτου σε ψήφους δημοτικού συμβούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.
Επαναλαμβάνει ότι οι συμπεριφορές αυτές τυγχάνουν μηδενικής ανοχής και άμεσα (σήμερα κιόλας) θα προσφύγουμε στα αρμόδια θεσμικά και δικαστικά όργανα για προστασία θεσμών και προσώπων.
Το σύνολο του πολιτικού συστήματος (ειδικά οι εκπρόσωποί του στην πόλη μας) έχει χρέος να καταδικάσει τη συγκεκριμένη «χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπή» συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου. Ειδικότερα, ο έχων την ευθύνη ελέγχου των οργάνων της αυτοδιοίκησης θα πρέπει επιτέλους ν’ ασκήσει τα καθήκοντά του για τις ανωτέρω δημόσιες εκφράσεις, που εκθέτουν το θεσμό της αυτοδιοίκησης.
Τέλος, οφείλουν οι θεσμικοί φορείς που εκπροσωπούνταν, στη συνέντευξη τύπου, να εκφράσουν δημοσίως την καταδίκη της απαράδεκτης συμπεριφοράς του δημάρχου που προσέβαλε και αυτούς ως παρισταμένους. Άλλως, η σιωπή δεν μεταπίπτει σε αδιαφορία και αγνόηση, αλλά σε ανοχή φαινομένων που προσβάλλουν την ευπρέπεια στο δημόσιο λόγο και θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Τι δηλώνει ο Βενέτης 

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Βενέτης, θύμα για μια ακόμη φορά των ύβρεων Μπέου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου προχώρησε σε μια σκωπτική δήλωση κατά του συναδέλφου του προέδρου του ΕΟΔΥ κ. Χατζηχριστοδούλου και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

“Θέλω να συγχαρώ δημόσια τον καθηγητή επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας που είναι και διορισμένος σε θέση ευθύνης (πρόεδρος ΕΟΔΥ) γιατί δεν αντέδρασε καθόλου στις υποτιμητικές εκφράσεις, του κατ επάγγελμα υβριστή γνωστού ανά το Πανελλήνιο Μπέου, για την ειδικότητα του συναδέλφου του Μαιευτήρα- Γυναικολόγου. Δεν θα παραλείψω να συγχαρώ και τον πανεπιστημιακό περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τη δικηγόρο αντιπεριφερειάρχη που προέρχονται από τον προοδευτικό χώρο για τα δημοκρατικά αντανακλαστικά που επέδειξαν στις προσωπικές ύβρεις του διαβόητου δημάρχου Βόλου στον πρόεδρο του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της Μαγνησίας του ΙΣΜ .
Δεν θέλω να πιστεύω ότι προσπαθούν να κρύψουν παραλείψεις και ανεπάρκειες τους πίσω από τις ύβρεις και τα παράλογα και αυθαίρετα συμπεράσματα του δημάρχου που δεν γνωρίζει καν ανάγνωση (άβλη).
Ο Αυγενάκης σωστά διαγράφηκε ! Ο δημόσια κατ΄ επανάληψη υβριστής και τραμπούκος δήμαρχος θα απασχολήσει άραγε την αποκεντρωμένη διοίκηση , τον υπουργό εσωτερικών και τον πρωθυπουργό;
Αυγενάκηδες και Μπέοι θα υπάρχουν μόνο αν τους το επιτρέπουν οι αρμόδιοι φορείς για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη που είναι έννοιες συνυφασμένες.
Οφείλω να αναγνωρίσω τη γενναία και καθαρή στάση του Γιάννη Αναστασίου που τιμά τα παντελόνια που φοράει”

Προηγούμενο άρθροΝέα Αρχή για τον Τόπο μας: «Τελικά, την χάσαμε την σεζόν κ. Μιτζικέ;»
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Σκιάθου ανέλαβε την φιλοξενία των οδηγών του ΕΚΑΒ