Προκαταρκτική εξέταση διεταξε ο Εισαγγελέας για την κοπή δύο αιωνόβιων κυπαρισσιών 130 ετών στην είσοδο του Κοιμητηρίου των Ταξιαρχών στην Ν.Ιωνία από τον Δήμο Βόλου προχθές την νύχτα .

Ο Δημος έκοψε τα δένδρα για να προχωρήσει στην έναρξη εργασιών κατασκευής των δυο διδυμων κυκλικών κόμβων που έχει σχεδιάσει ακριβώς , μπροστά στην είσοδο του διατηρητέου Μνημείου κατά παράβαση των αποφάσεων του κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων και της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων του Νομού Μαγνησίας που ζήτησαν με απόφαση τους τροποποίηση της μελέτης Ηλιού.

Η προκαταρκτική της Εισαγγελίας θα εξετάσει την παράβαση καθήκοντος και την παράβαση του Νόμου περί αρχαιοτήτων,.

Το παλιό Κοιμητήριο του Βολου με την Υπουργική Απόφαση ΥΠΠΟ/ΔΙΛΑΠ/Γ/2106/29228/12.06.1996 (ΦΕΚ 506/Β/1996) έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο, μαζί με αυτό και ο περιβάλλων χώρος , η κύρια είσοδος , τα δένδρα, ο περίβολος, κάθε φυσικό ή δομημένο στοιχείο που το συνοδεύει.

Τα κυπαρίσσια) που βρίσκονταν στον άμεσο περιβάλλοντα χώρο του Κοιμητηρίου υπήρχαν από την ίδρυση του Μνημείου και σηματοδοτούσαν την είσοδό του.

Προηγούμενο άρθροΚαύσωνας: Η πιο ζεστή μέρα σήμερα – 45αρια στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθροΣύλλογος εργαζομένων eΕΦΚΑ Μαγνησίας: Αποψίλωση στο τμήμα Ασφάλισης και Εισφορών