
Ο πρώην διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου Χρήστος Συργκάνης “έφυγε” από τη ζωή χάνοντας τη “μάχη” με τον καρκίνο. Ο Χρήστος Συργκάνης 68 ετών, είχε δημοσιεύσει μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά, ανέπτυξε την Μονάδα στο Βόλο και ήταν επί χρονια ο διευθυντής της . Συνταξιοδοτήθηκε λόγω των προβλημάτων υγείας που 3ιχε πριν τρία περίπου χρόνια.
Συγκινεί η ανάρτηση της οικογένειας τουΧ.Συργκάνη με την οποία γνωστοποίησαν την απώλειά του:
Με μεγάλη μας λύπη, η μητέρα μας κι εμείς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου και πατέρα, Χρήστου Συργκάνη.
Ύστερα από μια δύσκολη και γενναία μάχη των τελευταίων ετών, έφυγε από κοντά μας το βράδυ της Τρίτης. Γράφουμε αυτό το μήνυμα με μεγάλη συγκίνηση και βαριά καρδιά αλλά και μεγάλη περηφάνεια για το μεγαλείο ψυχής, τη γενναιότητα και την καλοσύνη, που επέδειξε μέχρι την τελευταία στιγμή. Αξίες που μαζί με την ανιδιοτέλεια, την αγάπη και την προσφορά στους συνανθρώπους του υπηρέτησε μέσα από τη ζωή και το έργο του. Τον ευχαριστούμε για την αγάπη του και για όλα όσα άφησε μέσα μας.
Θα τον αποχαιρετήσουμε αύριο, Πέμπτη 2/12, στις 12:30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, στην Παραλίμνη Γιαννιτσών.
Για αποστολή στεφάνων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 2310203060. Αντί στεφάνων, εναλλακτικά θα μπορούσε όποιος επιθυμεί να κάνει δωρεά στην Κιβωτό του Κόσμου (https://www.kivotostoukosmou.org/el/ipostirikse-mas)
Σας ευχαριστούμε πολύ,
Ευαγγελία Συργκάνη
Dimos Syrgkanis
Vasilis Syrgkanis
Παναγιώτης Συργκάνης
Συγκινητική ειναι κσι η ανάρτηση για τον Χ.Συργκάνη του Παύλου Μαλινδρέτου τεως Προεδρου των Νοσοκομειακων Γιατρων :
Θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και δασκάλου Δρ. Χρήστου Συργκάνη.
Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του μεγάλου αυτού ανθρώπου. Ιδιαίτερη τύχη και τιμή για όσους από εμάς τους νεότερους υπηρετήσαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας δίπλα του. Δίπλα του, γιατί ο μεγάλος αυτός δάσκαλος μας θεωρούσε όλους ισότιμους συνεργάτες, ξεκινώντας από τον νεότερο από εμάς. Αστήρευτη πηγή γνώσεων, ανήσυχο ιατρικό πνεύμα, ακούραστος συγγραφέας ιατρικών βιβλίων μέχρι και την τελευταία στιγμή. Πρακτικά ίδρυσε το Νεφρολογικό Τμήμα του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου και το έκανε ένα από τα επιφανέστερα στη χώρα μας. Αναρίθμητες οι ανακοινώσεις του Τμήματος σε συνέδρια και οι δημοσιεύσεις σε έγκριτα ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά. Ασχολήθηκε με τα κοινά, μα πάνω από όλα δίδαξε αυτό που κυρίως λείπει στις μέρες μας, υπομονή, υποχωρητικότητα και ήθος. Μακάρι η ζωή τέτοιων ανθρώπων να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα που θα καθοδηγεί όλους εμάς, σε μια εποχή που το έχουμε τόσο ανάγκη. Καλό δρόμο Δάσκαλε!
