Ο κΠρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Π.Μαλινδρέτος
Ο Ογκολόγος κ. Γ.Ρήγας

Μία καταγγελία εις βάρος του ογκολόγου του Νοσοκομείου του Βόλου η οποία ήρθε προς γνωστοποίηση από τον Πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Μαλινδρέτο στο Δ.Σ του Συλλόγου τους, φέρεται να υπήρξε η αφορμή της χθεσινής αιφνιδιαστικής ανάρτησης του Γ.Ρήγα περί παραίτησής του από το Νοσοκομείο. Ο κ. Ρήγας που συναντήθηκε χθες με τον Διοικητή του Ιδρύματος κ. Ντόκο φέρεται να δήλωνε χθες το πρωί πως δέχεται μπούλινκ, ενώ και στην ανάρτησή του άφηνε αιχμές για συμπεριφορές εναντίον του. Σήμερα πάντως ο Πρόεδρος των Γιατρών κ. Μαλινδρέτος μιλώντας στο Ράδιο ΒΕΡΑ ξεκαθάρισε πως το Δ.Σ του Σύλλογος έλαβε απλώς γνώση της καταγγελίας του πολίτη εις βάρος του κ. Ρήγα καθώς αυτή απευθύνθηκε προς το όργανο των γιατρών. Πρόσθεσε δε πως η συζήτηση που υπήρξε για το θέμα ήταν καθαρά ενημερωτική ως προς την καταγγελία και μόνο, καθώς ο Σύλλογος των Νοσοκομειακών Γιατρών δεν είναι αρμόδιος για να εξετάζει καταγγελίες μιας και δεν είναι ελεγκτικό όργανο. Ο Σύλλογος όπως διευκρίνισε ο κ. Μαλινδρέτος εάν χρειάζεται να λάβει θέση, αυτό συμβαίνει μόνο έπειτα από αποφάσεις των αρμόδιων ελεγκτικών.

“Εμείς συνεδριάσαμε επειδή μας έστειλαν κάποια έγγραφα, ωστόσο εμείς δεν είμαστε ελεγκτικό όργανο. Εμείς δεν έχουμε ελεγκτικό μηχανισμό. Πως έφτασε αυτό να παραφραστεί δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε. Εάν υπάρχει κάτι δεν είμαστε εμέις αρμόδιοι. , αλλά όταν μας στέλνεται κάποιο έγγραφο είμαστε υποχρεωμένοι να το συζητήσουμε. Εγώ δεν μπορώ να αποκρύψω κάποιο έγγραφο από τους υπόλοιπου ς συναδέλφους όταν υπάρχει μία καταγγελία εγώ δεν θα λειτουργήσω συντεχνιακά. Εάν έθαβα εγώ ένα χαρτί πως θα φαινόταν αυτό;” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλινδρέτος.

Το ζήτημα της παραίτησης του κ. Ρήγα επί του παρόντος φέρεται να έχει παγώσει, ενώ οι δηλώσεις του κ. Μαλινδρέτου αναμένεται να λειτουργήσουν ως βαλβίδα εκτόνωσης.