Στην ανακοίνωση της νέας Δημοτικής Αρχής Αλμυρού αναφέρονται τα εξής:
«Ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Πρωτοβουλία» κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος επέστρεψε στα προσφιλή προς εκείνον προεκλογικά πολιτικά τεχνάσματα, με τα οποία μας είχε συνηθίσει. Δεν ξέρει όμως πως τα τεχνάσματα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, όπως στο παρελθόν ανήκει και η περίοδος αβεβαιότητας την οποία άφησε πίσω του και για την οποία κρίθηκε από τους πολίτες στις εκλογές του Οκτωβρίου.
Το Δελτίο Τύπου του δημάρχου Αλμυρού κ. Δημητρίου Κυριάκου Εσερίδη σκοπό είχε την ενημέρωση των πολιτών για την επικρατούσα κατάσταση στον Δήμο Αλμυρού.
Αλήθεια κ. Χατζηκυριάκο δεν μας απαντήσατε σχετικά με το Δελτίο Τύπου του δημάρχου, αληθεύουν τα λεγόμενα αυτά ή όχι;
Το σημαντικό έργο που αναφέρεστε στο Δελτίο Τύπου σας περιλαμβάνει:
Μια πόλη χωρίς οργάνωση, που έχει να καθαρισθεί εδώ και 2,5 μήνες, μετά το πέρας της εκλογικής αναμέτρησης.
Κοιμητήρια σε εγκατάλειψη.
Ανύπαρκτο πράσινο.
Όσον αφορά το ποσό των 1.830.000,00 € τα οποία αποτελούν τακτικά και ανειδίκευτα, ξεχάσατε να αναφέρετε τις υποχρεώσεις του Δήμου (όπως απλήρωτες δόσεις δανείων), τα μηνιαία πάγια έξοδα, καθώς και τον τεράστιο όγκο απλήρωτων τιμολογίων που παραλαμβάνονται καθημερινά από τη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας.
Όσον αφορά για τα τεχνικά έργα πολλών εκατομμυρίων €, γιατί επί της θητείας σας οι πολίτες δεν είδαν κανένα από αυτά;
Κι αυτά που γράφουμε εμείς κ. Χατζηκυριάκο, είναι παράπονα των πολιτών, που απασχολούν και ταλανίζουν την καθημερινότητά τους.
Αντίθετα εμείς, 10 μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων, έχουμε να παρουσιάσουμε πολλά στους πολίτες: Ένα σύγχρονο κολυμβητήριο – όνειρο των πολιτών, καθώς και 70.000 € σε ετήσια βάση για τη συντήρησή του, δέσμευση του νέου περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κουρέτα, τον οποίο κι ευχαριστούμε. Χρηματοδότηση 2.000.000 € για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας από τον κ. Τριαντόπουλο, τον οποίο κι ευχαριστούμε. 500.000 € από το υπουργείο Εσωτερικών, δέσμευση του κ. Λιβάνιου, τον οποίο κι ευχαριστούμε. Δημοπράτηση ασφαλτόστρωση του έργου του δρόμου Αγ. Δημητρίου Αχιλλείου, ύψους 450.000 €. 2.000.000 € για την ασφαλτόστρωση του δρόμου Πτελεού – Νηες από τον κ. Μπουκώρο, τον οποίο κι ευχαριστούμε.
Επιπρόσθετα καθαρίσαμε την πόλη που εσείς αφήσατε με το πέρας των εκλογών τον Οκτώβριο.
Κ. Χατζηκυριάκο, το έργο που υπερηφανεύεστε ότι κάνατε επί της θητείας σας, οι δημότες δεν σας επέτρεψαν να το συνεχίσετε. Ίσως αυτό αποτελέσει μήνυμα για εσάς και να αφήσετε τη νέα Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει το πρόγραμμά της απρόσκοπτα, μέσα στα πλαίσια πάντα της αγαστής συνεργασίας με όλους και χωρίς τις έριδες και εντυπώσεις που επιθυμείτε να προκαλέσετε».

H απάντηση του τέως δημάρχου Αλμυρού Βαγ. Χατζηκυριάκου

Απάντηση έδωσε ο τέως δήμαρχος Αλμυρού και επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Πρωτοβουλία» Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει προ ημερών ο νέος δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Χατζηκυριάκος αναφέρει:
«Λίγες μόνο ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, αναδεικνύεται το πραγματικό πρόσωπο της νέας δημοτικής αρχής, το οποίο δεν ξεπέρασε ποτέ. Με μία λογική συζήτησης σε έναν χώρο που δεν αρμόζει στην πολιτική οντότητα που θέλει να φέρει, με επίσημο Δελτίο Τύπου και, ήδη, με συμπεριφορές εκπροσώπων της, στοχοποιεί υπαλλήλους, πολίτες και τη δική μας παράταξη με εκφράσεις που δεν αρμόζουν στον θεσμό του δημάρχου και των συμβούλων.
Ο δήμαρχος αισθάνεται, για ακόμη μία φορά, την ανάγκη να φυτέψει σπόρους μίσους και αντιπάθειας, προκαλώντας αρνητικά συναισθήματα, βίαιο δημόσιο λόγο και εν τέλει διχασμό των δημοτών. Και όλα αυτά βέβαια χάριν εντυπωσιασμού… Πιστεύει ότι θα κρύψει την αδυναμία του απέναντι στα μηνύματα της σύγχρονης εποχής, για όσα χωρίς σχέδιο υποσχέθηκε στους πολίτες.
Η παράταξη της Δημοτικής Πρωτοβουλίας, κατά τη δημοτική μας θητεία, ασχοληθήκαμε με το παρόν και το μέλλον του τόπου, με γνώμονα τις αρχές της ισότητας, της αξιοκρατίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και του σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αρχές που διέπουν ολόκληρο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης, αλλά και τη νοοτροπία μας.
Έχουμε θέσει τις βάσεις για σοβαρά και ουσιαστικά έργα. Ξεπεράσαμε τις δυσκολίες με σκληρή εργασία. Η νέα Δημοτική Αρχή έχει στα χέρια της ένα σημαντικό ταμείο, που ανέρχεται στο ποσό των 3.220.000,00 ευρώ, εκ των οποίων το ποσό του 1.830.000,00 ευρώ είναι τακτικά και ανειδίκευτα. Το ταμείο αυτό εξασφαλίσαμε σε πρωτόγνωρους καιρούς με ανυπέρβλητα εμπόδια και η νέα δημοτική αρχή δύναται να αξιοποιήσει προς όφελος της πόλης.
Αφήνουμε σημαντικό έργο για την οργάνωση της πόλης που περιλαμβάνει νέους κανονισμούς καθαριότητας, πρασίνου, κοιμητηρίων, υπαίθριας διαφήμισης, μία σημαντική κυκλοφοριακή μελέτη για την πόλη και τεχνικά έργα πολλών εκατομμυρίων, σημαντικά και ουσιώδη για τον τόπο, έργο που θεμελιώθηκε εν μέσω πολύ σοβαρών κρίσεων οικονομικών, κοινωνικών, υγειονομικών και σε περιόδους φυσικών καταστροφών.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, οι μελέτες που υλοποιήσαμε για τα προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης βραβεύτηκαν, έχουμε υπογράψει συμβάσεις για έργα ύψιστης σημασίας (Περιβαλλοντικό Πάρκο Ανάβρας, Δρόμος Νηες – Λεύκη, Αγροτική Οδοποιία, Εκσυγχρονισμό συστημάτων ΔΕΥΑ κ.λπ.), πριν το κλείσιμο της χρονιάς δημοπρατήθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για τον αρδευτικό εξοπλισμό στον Πλάτανο, εξασφαλίσαμε τους περιβαλλοντικούς όρους για τα Αλιευτικά Καταφύγια, παραδίδονται δύο επιπλέον ολοκαίνουργια σχολικά κτίρια (πέραν του 1ου Νηπιαγωγείου που ήδη παραδόθηκε) και πολλά ακόμη που πολλάκις έχουμε αναφέρει και θα υπενθυμίζουμε κάθε φορά που καθίσταται αναγκαίο.
Με μεθόδους παραπλανητικές και απαράδεκτες, η νέα δημοτική αρχή, αποκρύπτει την παρακαταθήκη μας, θέλοντας να πείσει τους δημότες ότι παραλαμβάνει χάος. Άραγε φοβάται να αναμετρηθεί με το έργο που της παραδόθηκε ή απλώς έχει ανάγκη να αισθανθεί την υπεροχή της εξουσίας; Γίνεται αντιληπτό ότι είναι λανθασμένη και επικίνδυνη η οδός μέσω της οποίας προσπαθεί να λειτουργήσει ακόμη μία φορά; Τι και αν κάποτε ζήτησε δημόσια συγνώμη;
Η καταχρηστική άσκηση εξουσίας και οι συμπεριφορές «bullying» δεν μας ταιριάζουν και δεν θα τις ακολουθήσουμε ποτέ. Πορευόμαστε με γνώση και ικανότητα. Ακολουθούμε τις νόμιμες διαδικασίες και ο εξευτελισμός προσώπων και καταστάσεων δεν ανήκει σε αυτές. Θα είμαστε εδώ στηρίζοντας κάθε μέτρο για τη βελτίωση της ζωής των δημοτών μας, αλλά υποστηρίζοντας πάντα το δίκαιο και το ορθό χωρίς φόβο, με ήθος και σοβαρότητα.
Αναμένουμε από τη νέα Δημοτική Αρχή να εργαστεί με σοβαρότητα για τα όσα υποσχέθηκε και θα είμαστε παρόντες να την επικροτήσουμε στα όσα επιτύχει. Έως τότε, θα καταδικάζουμε κάθε φαιδρή και απαράδεκτη συμπεριφορά που βλάπτει αυτή την κοινωνία και θα της υπενθυμίζουμε ότι το χριστιανικό δόγμα απέχει πολύ από το ύφος και το περιεχόμενο του κειμένου εντός του οποίου επικαλείται τα Θεία».

Προηγούμενο άρθροΝέα στοιχεία για το «έγκλημα τιμής» – Η 18χρονη είχε μιλήσει σε καθηγήτρια για το δράμα της
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται οι τροχονομικές δράσεις στη Θεσσαλία με στόχο την οδική ασφάλεια