ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020

Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά αυτή που πέρασε και για το άθλημα της ιππασίας, όπως και για τα περισσότερα αθλήματα, υπήρξαν πολλές αναπροσαρμογές τόσο στο αγωνιστικό πρόγραμμα, όσο και στις προπονήσεις των αθλητών. 

Για άλλη μια συνεχή χρονιά, στο 2020 ο όμιλος βρέθηκε να κατέχει την πρώτη θέση στην κατάταξη της Ιππικής Δεξιοτεχνίας Βορείου Ελλάδος, ενώ τρεις από τις αμαζόνες του ομίλου βρέθηκαν να κατέχουν τον τίτλο του Πολυνίκη αθλητή στους αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας Β. Ελλάδος.

Εντούτοις η αθλητική ομάδα του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ έδειξε τη σοβαρότητα και τη δυναμική της σε όσους αγώνες συμμετείχε στην Ιππική Δεξιοτεχνία και στην Υπερπήδηση Εμποδίων. 

Στην αγωνιστική σεζόν που πέρασε οι αθλητές που εκπροσώπησαν τον όμιλο ήταν οι εξής:

Α. Ανετοπούλου

Δ. Αναστασιάδου 

Ε. Αργυράκου

Β. Βαρελά 

Π. Γιασαγιά

Η. Κίσσας 

Λ. Κουτρομάνου 

Α. Μάτσου

Δ. Μπουροπούλου 

Ν. Τσούνη

Γ. Ξηροφώτου 

Ν. Παπαζήση

Α. Χένρι 

Με τις συμμετοχές τους, οι παραπάνω ιππείς και αμαζόνες έφεραν στον όμιλο εικοσιένα (21) κύπελλα, ένδεκα (11) αργυρά μετάλλια, ένδεκα (11) χάλκινα μετάλλια και πολλές καλές θέσεις με ροζέτες για άπταιστες διαδρομές. Ανήκουν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και στα άλογά τους για τις παραπάνω επιτυχίες τους, ενώ ο όμιλος είναι πραγματικά υπερήφανος για την προσπάθεια, το ήθος και την ενότητα της αθλητικής ομάδας.

Όμως ο Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ δεν περιορίστηκε μόνο στην αθλητική δραστηριότητα. Το 2020, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και με ομοψυχία προσέφερε στήριξη σε συλλόγους όπως ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ) και ο σύλλογος Ιππόθεσις, ενώ σε συνεργασία με το κίνημα “Ζήσε Αθλητικά – Ο Αθλητισμός δίνει Ζωή”, αθλητές του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ έδωσαν αίμα για τις ανάγκες του ΕΣΥ. 

Στον εκπαιδευτικό τομέα έγιναν, ένα team meeting του τύπου «θεωρητικό σεμινάριο» με την προπονήτρια του ομίλου Α. Ανετοπούλου, δύο πρακτικά σεμινάρια εμποδίων «τύπου clinic» με τον σχεδιαστή διαδρομών της ομοσπονδίας Β. Σπυρόπουλο και ένα σεμινάριο «clinic» ιππικής δεξιοτεχνίας με τον Σ. Καραμπατζάκη αθλητή/προπονητή ιππικής δεξιοτεχνίας. 

Αν και η χρονιά που πέρασε δεν επέτρεψε τις πολλές εκδηλώσεις, εκδρομές και την κοινωνική συνύπαρξη που χαρακτήριζαν τον Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ τα προηγούμενα χρόνια, η Διοίκηση, τα μέλη και οι φίλοι του ομίλου υποδέχονται με χαρά τη Νέα Χρονιά και υπόσχονται να την κάνουν πιο ευχάριστη για όλους και ακόμη πιο επιτυχημένη, ενώ παράλληλα στέλνουν τις θερμότερες ευχές τους για Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία.

Α. Τσιανάκα