Από το Συντονιστικό Όργανο Μαγνησίας του κόμματος “Πράσινη Αριστερά”, ανακοινώθηκαν τα εξής: Καιρό είχε να εμφανιστεί το πρόβλημα με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή μας. Ή υπάρχουν και περνούν απαρατήρητες ή συμμορφώθηκαν οι εταιρείες με τους νόμους – πράγμα λίγο δύσκολο.

Διαβάζουμε λοιπόν στον τοπικό τύπο σχετική καταγγελία και δεν ξέρουμε αν κάποιοι αρμόδιοι θα ευαισθητοποιηθούν.

Είναι γνωστό ότι πρέπει να γίνονται συνεχώς μετρήσεις ακτινοβολίας. Δεν ξέρουμε πότε έγιναν – αν έγιναν. Ο νόμος 53571/2000 προβλέπει ότι τα μικροκύματα στην υγεία των παιδιών πρέπει να φτάνουν στο 60% των τιμών που ισχύουν για τους μεγάλους, όταν υπάρχουν σχολεία σε απόσταση μικρότερη των 300μ. Η μείωση της ακτινοβολίας σε μια σειρά κράτη που ενδιαφέρονται για την υγεία των παιδιών είναι μεγαλύτερη.

Πριν 4-5 χρόνια η Περιφέρεια είχε πει ότι θα γίνει παραλαβή κινητής μονάδας μέτρησης της ακτινοβολίας. Από τότε δεν ξέρουμε τίποτα. Παραλήφθηκε, δουλεύει, τι μετρήσεις δίνει; Δεν πρέπει κάποιοι να ενημερώσουν τους πολίτες; Αυτό είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας από όσα ξέρουμε. Τι γίνεται με τις υπόλοιπες κεραίες που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία; Έχουν άδεια; Από ποιον; Από αρμόδιο φορέα ή όχι; Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων εξακολουθεί να είναι αρμόδια ή πουλήθηκε κι αυτή μαζί με… το πακέτο;

Χρειάζεται μια ευρύτερη διαβούλευση-ενημέρωση για το ζήτημα για τους κινδύνους που υπάρχουν για την υγεία των παιδιών – όχι μόνο των Σχολείων – για τα όρια που πρέπει να τροποποιηθούν, για τις μετρήσεις που πρέπει να είναι συνεχείς και για το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων. Δυστυχώς στη χώρα μας διεκδικούμε τα πρωτεία στις επικαλύψεις αρμοδιοτήτων και είμαστε όχι χώρα της ΕΕ αλλά κάποιου… μακρινού κόσμου.

Και τέλος πέρα από τους τυπικά αρμόδιους για την υγεία των πολιτών, αρμόδιοι είμαστε όλοι. Πέρα από τη ρύπανση της ατμόσφαιρας που καλά κρατεί, των νερών (θάλασσας και ρεμάτων) και οι κεραίες είναι πρόβλημα. Πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι,  ιδιαίτερα οι αρμόδιοι!

ΔΗΜΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ…

Προηγούμενο άρθροΗ χυδαία απάντηση Μπέου στον Κασσελάκη
Επόμενο άρθροΒόλος:Συνελήφθη άμεσα νεαρός τσαντάκιας