Ακολουθώντας την τακτική που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα για τις περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, ξεκινά η προεργασία για την έναρξη της μελετητικής διαδικασίας για το σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής του Αλμυρού μετά το πλήγμα αυτής από τη θεομηνία «Ιανός».

Πρόκειται για ένα εγχείρημα που, όπως και στις άλλες περιοχές, προωθείται και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο κάθε περιοχής, έτσι και στην περίπτωση του Αλμυρού θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022, έγινε η πρώτη συνάντηση εργασίας με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης του Αλμυρού στο Δημαρχείο της πόλης με τη συμμετοχή της δημοτικής αρχής και εκπροσώπων των φορέων του εμπορίου και της επαγγελματικής δραστηριότητας, της πρωτογενούς παραγωγής και της κτηνοτροφίας, της εστίασης και του πολιτισμού, ενώ δρομολογούνται και αντίστοιχες συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Έτσι, και στην περίπτωση της περιοχής του Αλμυρού δρομολογείται, όπως και σε άλλες περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, η εκπόνηση μία ολιστικής μελέτης για την παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση της περιοχής του Αλμυρού μετά το πλήγμα της περιοχής από το Μεσογειακό Κυκλώνα «Ιανός». Πρόκειται, ουσιαστικά, για μία διευρυμένη μελετητική διαδικασία με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων και ιδιωτικών φορέων σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας της Κυβέρνησης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, που θα καταλήξει την επόμενη περίοδο σε μία ολοκληρωμένη μελέτη για την επόμενη ημέρα στην περιοχή του Αλμυρού και δη τη διαμόρφωση συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας για όλους.

Μία μελέτη, ως ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής, που θα περιλαμβάνει πεδία όπως η βιοτεχνία και βιομηχανία, η τουριστική ανάπτυξη, το βιώσιμο αρδευτικό σύστημα, οι μεταφορές, η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, το πολιτιστικό αποτύπωμα, οι νέες καλλιέργειες και η πρωτογενής παραγωγή, καθώς και οι νέες παραγωγικές ιδέες και η καινοτομία. Έτσι, την επόμενη περίοδο, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα προσδιοριστούν οι ερευνητικοί φορείς και ειδικοί, σε συνδυασμό με τους τοπικούς φορείς, που θα συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα, ακολουθώντας και τις διαδικασίες που έχουν προηγηθεί ως τώρα σε αντίστοιχα εγχειρήματα σε άλλες περιοχές. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς την επόμενη περίοδο.

Τέλος, σημειώνεται ότι, όπως και στις αντίστοιχες περιπτώσεις, την επόμενη περίοδο δρομολογείται η διοργάνωση της εναρκτήριας ημερίδας για το εν λόγω εγχείρημα στον Αλμυρό με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών, αλλά, φυσικά, και τις τοπικής κοινωνίας

Προηγούμενο άρθροΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Επόμενο άρθροΝέα οδογέφυρα στον Ξηριά στις «Άσπρες Πεταλούδες»