Σύγχρονη πρωτοποριακή τεχνολογία χρησιμοποιεί το Νοσοκομείο του Βόλου και μάλιστα η μαιευτική κλινική, καθώς επιχειρούνται και έχουν γίνει με επιτυχία λαπαροσκοπικής επεμβάσεις στη σύγχρονη χειρουργική αίθουσα του Αχιλλοπούλειου.

Το επίτευγμα οφείλεται σε ένα μεγάλο μέρος στη συνεργασία με τον γιατρό Ηλία Νικολόπουλο, ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας με εξειδίκευση στη λαπαροσκοπική χειρουργική, που όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντόκος, “κοσμεί με την παρουσία του το Νοσοκομείο μας και παρέχει προστιθέμενη αξία στο παραγόμενο έργο”.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Διοικητή αναφέρεται: “Εδώ και δέκα μήνες πραγματοποιείται στο Νοσοκομείο μια πρωτοποριακή παροχή υπηρεσιών υγείας στη Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική, μετά την πρόσληψη του ιατρού Ηλία  Νικολόπουλου και με την συνδρομή του διευθυντή της Κλινικής, Λάζαρου Παντελίδη και όλου του προσωπικού.
Οι γυναικολογικές λαπαροσκοπικές επεμβάσεις που μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν, αφορούν διαγνωστική λαπαροσκόπηση, διατομή σαλπίγγων σε γυναίκες που επιθυμούν διακοπή της γονιμότητας, αφαίρεση, εξωμητρίου κύησης – κύστης ωοθήκης – υδροσαλπίγγων – περιτοναϊκής ενδομητρίωσης – ωοθηκών, λύση συμφύσεων, διάνοιξη σαλπίγγων, λαπαροσκοπική ολική υστερεκτομη.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία επτά λαπαροσκοπικές επεμβάσεις στην σύγχρονη χειρουργική αίθουσα με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας του Νοσοκομείου.
Πρόσθετα, αναμένουμε την έγκριση απόκτησης υστεροσκοπίου που θα δώσει στην κλινική την δυνατότητα μιας άλλης ελάχιστα επεμβατικής μεθόδου για την διάγνωση και θεραπεία ανωμαλιών της ενδομητρικής κοιλότητας, όπως πολύποδες ενδομητρικούς και ενδοτραχηλικούς, ινομυώματα και ενδομητρικές συμφύσεις.
Τα εξωτερικά ιατρεία λαπαροσκοπικής ιατρικής θα λειτουργούν κάθε Πέμπτη απόγευμα καθώς και δύο Τετάρτες αυτό το μήνα”.