Περίσσεψε η συγκίνηση και η χαρά στη συνάντησή τους – Γύρισαν πίσω το ρολόι της ζωής στο σχολικό έτος 1963

reunion-61-χρόνια-από-την-αποφοίτησή-τους-από-τ-1080503
Οι αποφοιτήσαντες του Β’ Γυμνασίου Αρρένων Βόλου του έτους 1963

Γεροί-αλλά όχι γέροι… – κάποιας ηλικίας πλέον, οι απόφοιτοι κατά το σχολικό έτος 1963, συμμαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Βόλου, συναντήθηκαν και πάλι για 6η φορά στην πόλη του Βόλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που η δραστήρια Οργανωτική Επιτροπή, είχε καταρτίσει, το βράδυ του Σαββάτου 18 Μάϊου, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή 31 συμμαθητών και συμμαθητριών, σε παραλιακό κέντρο των Αλυκών «Ιππόκαμπος».

Κάτοικοι του Βόλου οι περισσότεροι, αλλά και αρκετοί από άλλες πόλεις, κυρίως από Αθήνα και ένας από Αμερική!

Ολοι και όλες, πιστοί στο κάλεσμα για μία ανανέωση παλιάς γνωριμίας, παλιάς φιλίας, με αναμνήσεις μίας σχολικής ζωής, που μοιάζει τόσο μακριά, καθώς έχουν περάσει 61 χρόνια από τότε, αλλά διατηρούνται ζωντανές και εδώ δόθηκε και πάλι η ευκαιρία να αναθερμανθούν.

Εδώ θα πρέπει να διευκρινιστεί, πως, σύμφωνα με το τότε ισχύον εκπαιδευτικό σύστημα, στα Πρακτικά τμήματα των Γυμνασίων Αρρένων, είχαν το δικαίωμα να εγγραφούν μαθήτριες από τα Γυμνάσια Θηλέων. Ετσι, στο Πρακτικό τμήμα των ανδρών, εντάχθηκαν έξι μαθήτριες, από το Γυμνάσιο Θηλέων (τέσσερις εξ αυτών ήταν παρούσες).

Ετσι, μετά την ολοκλήρωση της υποδοχής, ακολούθησε συνεστίαση, μέσα σε ένα όμορφο, οικογενειακό περιβάλλον, που προσέφερε το συγκεκριμένο γνωστό κέντρο, με ωραία εδέσματα και ζεστή ατμόσφαιρα.

Στη διήμερη συνάντηση παραβρέθηκαν 31 συμμαθητές: Αγροκώστα Βάνα, Βασιλικός Αχιλλέας, Βασιλόπουλος Βασίλειος, Γαλανός Δημήτριος, Γκρέκος Φιλοκτήμων, Διανέλος Νικόλαος, Δουμπιώτης Ιωάννης, Δραγογιάννης Λάζαρος, Ευαγγελινός Θεόδωρος, Κανελλής Απόστολος, Καπετανγιάννης Βασίλειος, Καραφέρης Ευάγγελος, Κατσόμαλος Δημήτριος, Κίτζιος Ευστάθιος, Κόγιας Κων/νος, Κοκολιός Βασίλειος, Κουισιμπός Κων/νος, Κωφός Θωμάς, Μαριανός Αλέξανδρος, Μιχολίτσης Ιωάννης, Οικονομάκης Νικόλαος, Παγωνόπουλος Ελευθέριος, Παναγιωτίδου Ελευθερία, Παπαδόπουλος Ιωάννης, Προσμίτου Βασιλική, Σκυργιάννης Δημήτριος, Σπυρόπουλος Γεώργιος, Σταμοπούλου Πέπη, Τσούκας Απόστολος, Χασιώτης Δημήτριος και Χατζίκος Γεώργιος.

Πολλές οι συζητήσεις, οι αφηγήσεις και οι ευχές. Οι περισσότεροι με μεγάλα παιδιά και εγγόνια.

Πολλές και οι φωτογραφίσεις, από επαγγελματία φωτογράφο και βέβαια η… κλασσική ομαδική φωτογραφία στον εξωτερικό παραλιακό χώρο.

Ως αναμνηστικό αυτής της 6ης συνάντησης, δόθηκε σε όλους από ένα βιβλίο, πρόσφατο πόνημα του εκλιπόντος συμμαθητή Νάση Αθανασίου, με τίτλο «Ενας γάτος στο Βόλο».

Με ευχές για υγεία και καλή ζωή, αλλά και υπόσχεση για νέα προσεχή συνάντηση σε τρία χρόνια, αργά τη νύχτα, η τόσο επιτυχημένη και σημαντική συνάντηση, πήρε τέλος.

Δεν θα μπορούσε όμως να λείπει από τον καθένα και καθεμιά και μία βαριά θλίψη… Ο λόγος ήταν πως αρκετοί από τους συμμαθητές έχουν αναχωρήσει για πάντα.

Για τον λόγο αυτόν, η επιτροπή είχε προγραμματίσει ένα ομαδικό μνημόσυνο για τους εκλιπόντες.

Ετσι, την επόμενη μέρα, Κυριακή 19 Μάϊου, οι συμμαθητές βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Αναλήψεως, σε κοινό μνημόσυνο, ώστε οι ζώντες να επικοινωνούν νοερά και να προσεύχονται για όσους αγαπημένους συμμαθητές αναχώρησαν από τον μάταιο τούτο κόσμο. Δεν είναι λίγοι… Είναι 41! Ο Θεός ας τους αναπαύσει κι ας είναι αιωνία η μνήμη τους!

Στο τέλος, όλοι ευχαρίστησαν θερμά την δραστήρια επιτροπή, για τις απόλυτα επιτυχείς εκδηλώσεις του διημέρου, που αποτελούνταν από τους: Κανελλή Απόστολο, συνταξιούχο δικηγόρο, Κόγια Κωνσταντίνο, συνταξιούχο εκπαιδευτικό και Χασιώτη Δημήτριο, συνταξιούχο αξιωματικό Πολεμικής Αεροπορίας – Πολιτικό Μηχανικό.

Οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν σε τρία χρόνια να είναι όλοι πάλι μαζί, με υγεία, για την 7η συνάντηση.

Δημήτριος Αντ. Σκυργιάννης,

ένας εκ των συμμαθητών

Προηγούμενο άρθροΜια βδομάδα πριν τις εκλογές πιστώθηκαν 43 εκ σε 2288 αγρότες στα παρακάρλια χωριά
Επόμενο άρθροΣτη Λάρισα αύριο ο Μητσοτάκης – Σύσκεψη στη Περιφέρεια για τα μέτρα αποκατάστασης