Μετά την τελευταία ενημέρωση οι νεκροί στην Ελλάδα είναι 120, καθώς κατέληξαν σήμερα γυναίκα 101 ετών και ένας άνδρας 35 ετών. Το πρωί είχε γίνει γνωστός ο θάνατος από κορωνοϊό 75χρονου άνδρα στον Ευαγγελισμό.

Νωρίτερα, τα μέτρα που θα ληφθούν στη δομή μεταναστών και στο Κρανίδι μετά τα 150 θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο ξενοδοχείο όπου φιλοξενεί μετανάστες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Ολοκληρώσαμε μια σειρά συσκέψεων με τον περιφερειάρχη και τους εμπλεκόμενους φορείς. Τα αποτελέσματα της χθεσινής δειγματοληψίας δημιούργησαν την ανάγκη άμεσου συναγερμού» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς που επιβεβαίωσε 150 θετικούς στον κορωνοϊό, σε 497 δείγματα της δομείς. Ανάμεσά τους βρίσκονται και οι εργαζόμενοι, έτσι 148 θετικοί ανήκουν στους φιλοξενούμενους, μία είναι εργαζόμενη και ένα στέλεχος της δομής.

Τα μέτρα για τη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι

Τα αποτελέσματα της χθεσινής δειγματοληψίας στο Κρανίδι δημιούργησαν την ανάγκη άμεσου συναγερμού στην περιοχή. Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε τα μέτρα που είχε ανακοινώσει από τον δήμο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, που επιβεβαίωσε 150 θετικούς στον κορωνοϊό, σε 497 δείγματα της δομείς. Ανάμεσά τους βρίσκονται και οι εργαζόμενοι, έτσι 148 θετικοί ανήκουν στους φιλοξενούμενους, μία είναι εργαζόμενη και ένα στέλεχος της δομής.
Η δομή των μεταναστών μπήκε σε καραντίνα από τη Μεγάλη Πέμπτη, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα του δήμου. Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως οι Αρχές προχώρησαν σε ιχνηλατίσεις προκειμένου να παρακολουθήσουν και τα αρνητικά κρούσματα εργαζομένων που κινούνταν στην περιοχή. Ωστόσο, επανέλαβε πως θα πρέπει να παρθούν μέτρα προληπτικού χαρακτήρα, χωρίς αυτό να συνιστά λόγο για να επικρατήσει πανικός.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθηνε έκκληση σε ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους και άτομα με υποκείμενα νοσήματα να παραμείνουν σπίτια τους και να μην βρεθούν στο δρόμο για κανέναν λόγο. Όπως είπε η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση περιορίζεται μόνο στους αριθμούς Β1, Β2 και Β3, ενώ τίθεται σε εφαρμογή απαγόρευση κυκλοφορίας στον δήμο από τις 20.00 ως τις 08.00 το πρωί για τις επόμενες 14 ημέρες.

«Οι φιλοξενούμενοι σε κλειστές δομές αποτελούν από τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς για την μετάδοση του κορωνοϊού» σχολίασε ο λοιμωξιολόγος με αφορμή το περιστατικό στο Κρανίδι. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως όσο πιο γρήγορα γίνεται η αναγνώριση και η απομόνωση ενός πιθανού κρούσματος, τόσο μειώνεται η μετάδοση.

Επιπλέον, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στην απόφαση των Αρχών για επιβολή αυστηρής καραντίνας στα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτη του δήμου Μύκης, περιφερειακή ενότητα Ξάνθης. Στα δύο χωριά, όπου διαμένουν 250 κάτοικοι, επιβάλλεται 14ήμερη καραντίνα, ενώ οι τοπικές Αρχές θα φροντίσουν για την τροφοδοσία των πολιτών για το ανωτέρω διάστημα.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-enimerosi-ypoyrgeioy-ygeias-21-04-2020

Προηγούμενο άρθροΟ Μπέος ζητάει τώρα από τον Χαρδαλιά να ανοίξουν Παραλία & λαϊκές
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: Στο Δελχί μειώθηκε η ρύπανση και στα κανάλια της Βενετίας κολυμπούν σαλούφες (video)