
Νέα λειτουργία αναμένεται να αποκτήσει το επόμενο χρονικό διάστημα το παλιό Οικοτροφείο στη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη με Αναλήψεως, όπου υπάρχει ήδη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Μητρόπολης για την ανακαίνιση και την υλοποίηση όλων των απαιτούμενων εργασιών στο κτίριο.
Οι κοινωνικές συνθήκες, έχουν μεταβληθεί εδώ και αρκετά χρόνια, το Οικοτροφείο έπαψε να λειτουργεί και το κτίριο πέρασε από χίλα κύματα, αφού εδώ και πάνω από δέκα χρόνια δεν αξιοποιείται. Μάλιστα ευρισκόμενο στο κέντρο της πόλης προκαλεί θλίψη στους περαστικούς, καθώς είναι ένα κτίριο που μπορεί να δώσει μια νέα λειτουργικότητα και πνοή.
Και φαίνεται πως αυτή τη στιγμή σιγά-σιγά πλησιάζει, καθώς περιφέρεια Θεσσαλίας και μητρόπολη Δημητριάδος βρίσκονται ήδη σε συνεργασία, προκειμένου το Οικοτροφείο να αλλάξει όψη και να λειτουργήσει ξανά.
Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες για τη στέγαση των δύο σχολών που διαθέτει η μητρόπολη, βυζαντινής μουσικής και αγιογραφίας αναμένεται να αξιοποιηθεί το κτίριο του οικοτροφείου στη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη – Αναλήψεως, το οποίο εδώ και καιρό παραμένει αναξιοποίητο.
Η μελέτη ήδη έχει ολοκληρωθεί και σύντομα θα βγει ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο που θα προβεί στην εκπόνηση των εργασιών.
«Ήδη εδώ και λίγες εβδομάδες έχουμε παραλάβει τα τεύχη δημοπράτησης από τη μητρόπολη, ενώ έχουμε προβεί και σε συνάντηση με τον μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο στο κέντρο της πόλης» ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.
Η περιφέρεια από τις αρχές του 2019 έχει ξεκινήσει την προσπάθεια για την αξιοποίηση του οικοτροφείου. «Τότε είχε αρχίσει η εκπόνηση μελέτης με σκοπό να γίνει οικοτροφείο, αλλά στην πορεία άλλαξε η μελέτη ως προς τη σκοπιμότητα λειτουργίας του κτιρίου. Τελικά εκεί θα στεγασθούν σχολές της μητρόπολης, όπως είναι η αγιογραφία, η βυζαντινή μουσική. Μάλιστα για τον λόγο αυτό άλλαξε και ο προϋπολογισμός του οικοτροφείου» σημείωσε η κ. Κολυνδρίνη.
Οι δύο προαναφερθείσες σχολές της μητρόπολης, αγιογραφίας και βυζαντινής μουσικής, στεγάζονται η μεν πρώτη σε οίκημα κοντά στον Ιερό Ναό Ανάληψης, η δε δεύτερη στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Ανάληψης.
Διαθέτουν πολλούς σπουδαστές και έχουν να παρουσιάσουν ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό έργο.
Η συνεργασία της Περιφέρειας με τη μητρόπολη επεκτείνεται και στην ανακαίνιση ναών δείχνοντας το ενδιαφέρον για την ενίσχυση των θρησκευτικών μνημείων της Ορθοδοξίας.
ΠΗΓΗ: Θεσσαλία
