Ο Χρήστος Μπουκώρος που ήταν όλο το βράδυ στη περιοχή με το πρώτο φως της ημέρας σε ανάρτηση του σημείωσε: “Με το πρώτο φώς της ημέρας εμφανίστηκε το μέγεθος της καταστροφής στην επαρχία Αλμυρού. Τεράστιες και ανυπολόγιστες οι ζημιές και στις καλλιέργειες”

Ζέττα Μακρή: “Ευτυχώς, η περιοχή μας δεν θρήνησε θύματα. Όμως, ευθύνη, όλων μας, είναι η αποκατάσταση, η ταχύτερη και πληρέστερη δυνατή, των πληγέντων. Η επάρκεια και η αυτοθυσία των σωστικών δυνάμεων απέτρεψαν τα χειρότερα. Δική μου ευθύνη είναι η σωστή ενημέρωση των αρμοδίων για το εύρος της καταστροφής και της πολιτείας η επανόρθωση” σημειώνει σε ανακοίνωσή της η κ. Μακρή.

Αναρτηση Χρήστου Τριαντόπουλου:

Σήμερα, από το πρωί η περιοχή του Αλμυρού μέτρα τις πληγές της, ενώ δρομολογούνται οι διαδικασίες για την αποκατάσταση ζημιών και στήριξη των πολιτών. Μετά από την επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές, συνεργαζόμαστε στην έδρα του Δήμου Αλμυρού για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα των πολιτών και της περιοχής ευρύτερα. Ένα ευρύ πλαίσιο συνεργασίας, στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της θεομηνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ευαισθητοποιούνται και κινητοποιούνται όλοι. Έτσι, άμεσα μαζεύτηκαν προϊόντα πρώτης ανάγκης -γάλα, γαλακτοκομικά, νερό, ψωμί και φάρμακα- για τους κατοίκους των πληγέντων χωριών, στα οποία έχει διακοπή η διασύνδεση με την υπόλοιπη περιοχή. Τα προϊόντα αυτά θα μεταφερθούν εντός της ημέρας και θα διανεμηθούν στους συμπολίτες μας. Θερμές ευχαριστίες στο ΕΒΟΛ, στην Ένωση Αρτοποιών και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, καθώς και στο φαρμακείο Θ. Τσιατσιάνη.

Και συνεχίζεται η συνεργασία με όλους τους πολίτες και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ανάρτηση Θαναση Λιούπη: Το μέγεθος της καταστροφής, που άφησε η κακοκαιρία στον Αλμυρό, είναι τεράστιο. Οι υποδομές έχουν πληγεί σημαντικά, ενώ ανυπολόγιστες είναι και οι ζημιές στις καλλιέργειες. Σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο Αλμυρού, υπό τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβάνιο.
Τα λόγια τώρα περιττεύουν. Βάζουμε όλες μας τις δυνάμεις για την άμεση αποκατάσταση της περιοχής.

Προηγούμενο άρθροΑυτά είναι τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα – Στήριξη και για Αλμυρό και Ν. Αγχίαλο
Επόμενο άρθροΣτα 20.εκ. ευρώ οι ζημιές στον Αλμυρό