Ζητούν άμεσες αποζημιώσεις για τη χαμένη παραγωγή, αναπλήρωση εισοδήματος και μέτρα μείωσης του κόστους καλλιέργειας

Την έντονη ανησυχία τους για τη φετινή παραγωγή κάστανου εκφράζουν οι καστανοπαραγωγοί του Πηλίου, κάνοντας λόγο για διαδοχικά πλήγματα που απειλούν το εισόδημά τους και τη βιωσιμότητα των καλλιεργειών τους.
Η παρατεταμένη ανομβρία, η μικροκαρπία και οι ζημιές που, σύμφωνα με τους παραγωγούς, προκλήθηκαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, έχουν επιβαρύνει σημαντικά την κατάσταση. Όπως επισημαίνουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Ξουριχτίου, η φετινή σοδειά παρουσιάζει σοβαρή υποβάθμιση, μετά και τα προβλήματα της προηγούμενης χρονιάς.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, οι αγροτικοί φορείς καλούν τους παραγωγούς να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση – συζήτηση την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, στις 20:00, στην κεντρική πλατεία Μουρεσίου, στο εστιατόριο «Η Πλατεία».
Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων βρίσκονται οι άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις για την απώλεια παραγωγής εξαιτίας της κλιματικής κρίσης, της μικροκαρπίας και των ζημιών από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.
Παράλληλα, ζητείται η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλους τους καστανοπαραγωγούς του Πηλίου, καθώς και η μείωση του κόστους παραγωγής.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην ανάγκη κατασκευής έργων υποδομής για την άρδευση της περιοχής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα οι επιπτώσεις της ανομβρίας.
Οι διοργανωτές υπογραμμίζουν ότι η συμμετοχή στη συγκέντρωση θα συμβάλει στον καθορισμό των επόμενων βημάτων των διεκδικήσεων.
«Η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητα και την οργάνωση. Κανένας μόνος του απέναντι στην καταστροφή», είναι το μήνυμα που απευθύνουν προς τους παραγωγούς της περιοχής.

















