Σε τροχιά αναβάθμισης οι υποδομές στο λιμάνι του Βόλου για τη διακίνηση του σκραπ, με την προμήθεια γερανού που έχει δρομολογηθεί ήδη από την προηγούμενη διοίκηση του ΟΛΒ μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας . Χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός είχε συνάντηση  για το θέμα καθώς ακόμη δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες ένταξής του έργου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΒ Σωκράτη Αναγνώστου, με τη συμμετοχή της προϊσταμένης κ. Μελίνας Σαραφίδου και στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020. Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου να θυμίσουμε πως έχει καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης,  προϋπολογισμού 2.350.000 ευρώ, η οποία & αξιολογείται.

«Συνεργαζόμαστε με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου για την ένταξη έργων που εκσυγχρονίζουν τις υποδομές του λιμανιού και βελτιώνουν τη λειτουργία του» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με σχέδιο και προγραμματισμό προχωράμε, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, στην αναβάθμιση των υποδομών, για την μεταφορά  διακίνησης του σκραπ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον προβλήτα 3, τηρώντας όλους τους όρους ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Συγκεκριμένα  τα έργα προβλέπονται σε έκταση διαστάσεων επιφάνειας περίπου 19.500 τ.μ., στο ανατολικό τμήμα του προβλήτα Νο 3 του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Ο παραπάνω χώρος θα διαμορφωθεί για την εκτέλεση των δραστηριοτήτων διακίνησης χύδην παλαιοσιδήρου (scrap) που σήμερα εκτελείται στον ανατολικό Προβλήτα Νο 1.

Στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκε και το θέμα της αποθήκης του ΟΛΒ στο Τελωνείο για την οποία η νέα Διοίκηση του Οργανισμού διαφωνεί σύμφωνα με δηλώσει του κ. Αναγνώστου ώστε να μετατραπεί σε ένα μικρό αμφιθέατρο για συνεδρια και εκδηλώσεις