Σκοπός του self test, μέσω των οποίων θα γίνει το άνοιγμα Λυκείων από τις 12 Απριλίου είναι οι μαθητές να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σχολεία και να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία ανιχνεύοντας ασυμπτωματικούς φορείς του κορονοιού SARS-CoV-2 εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα. Τα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι υποχρεωτικά, 2 φορές την εβδομάδα.

Εάν υποβληθήκατε σε οικιακό τεστ και βρεθήκατε θετικοί στον νέο κορονοϊό, μπορείτε να υποβληθείτε σε νέο τεστ προς επιβεβαίωση του πρώτου. Αυτό μπορεί να γίνει οπουδήποτε εσείς επιθυμείτε ιδιωτικά ή δημόσια εντός των επόμενων 24 ωρών. Σημειώνεται ότι περίπου 1 στα 3 άτομα που είναι φορείς του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2, δεν έχουν συμπτώματα και τον μεταδίδουν χωρίς να το γνωρίζουν. Σύμφωνα με όλες τις μελέτες γύρω από την πανδημία, οι τακτικοί περιοδικοί έλεγχοι με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού συνδράμουν στον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Κάνοντας τεστ στο σπίτι βοηθάμε σημαντικά στο να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.

Μέσω της διαδικασίας του αυτοελέγχου με οικιακό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου ο πολίτης προστατεύει ταυτόχρονα την υγεία του αλλά και τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Δείτε το σχετικό βίντεο οδηγιών: