Το μήνυμα του Προέδρου Γ.Ζαφείρη

Η Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες 2021 της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας

θα πραγματοποιηθούν, βάσει καταστατικού,

τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 & ώρα 17:00

στο Domotel Xenia Volos (Πλαστήρα 1, Βόλος)

Θα ακολουθήσει ανοιχτή εκδήλωση.


Ακολουθεί το πρόγραμμα:

18:30 ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ από την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη – Χαιρετισμός (Διαδικτυακή παρουσία)

18:40 Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή «Θέματα εκπαίδευσης και κοινές δράσεις Υπουργείου Παιδείας και Υπουργείου Τουρισμού»

18:50 Χαιρετισμός από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστο Τριαντόπουλο (Διαδικτυακή παρουσία)

19:00 Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας & Αντιπρόεδρος του ΙΤΕΠ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κώστας Λεβέντης

«Το έργο και η συμβολή του ΙΤΕΠ στην στήριξη των θέσεων του ΞΕΕ»

19.10 Τοποθετήσεις επισήμων Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη – Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δ. Βόλου, Γεωργία Μποντού -Τοκαλή

19.20 Γιώργος Τζεβελέκης VIVUS HELLAS Διαχείριση οργανικών αποβλήτων (Νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων) και νέος νόμος 4819/23-7/ 2021 «Ολοκληρωμένο πλαίσιο για την διαχείριση των αποβλήτων»

19.30 Αλέξανδρος Δαμίγος, Webhotelier-RateParity CEO (Διαδικτυακή παρουσία)

Εργαλεία Online Σύγκρισης Τιμών Και Αύξησης Απευθείας Κρατήσεων από την Ιστοσελίδα σας – Μείωση Προμηθειών στην Booking.com

19:40 Yair Carmel, RateParity CMO, ISRAEL (Διαδικτυακή παρουσία)

Ενέργειες Digital Marketing στο Iσραήλ και Εργαλείο Online Σύγκρισης Τιμών στην Ιστοσελίδα σας.

19.50 Αργύρης Μπακλέζος, Verity Guest CEO (Διαδικτυακή παρουσία)

Ο κορυφαίος πάροχος λύσεων τόσο σε μεμονωμένα ξενοδοχεία, όσο και σε μεγάλες αλυσίδες για να βελτιστοποιήσουν τα λειτουργικά τους αποτελέσματα, τα έσοδα και την κερδοφορία τους και να παρέχουν εξαιρετικές εμπειρίες διεπαφής στους επισκέπτες τους.

* Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19. Θα τηρηθεί είσοδος μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

μετά από χρόνια κρίσης με αποκορύφωμα την κρίση του Covid οι επιχειρήσεις μας καλούνται να αντιμετωπίσουν τα βάρη του παρελθόντος και όλες εκείνες τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις όλων αυτών των ετών. Κάναμε σαφές στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει να φροντίσει να διατηρήσει ζωντανές τις επιχειρήσεις του τουρισμού μαζί με όλες τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες, άμεσα ή έμμεσα, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν μετά το οριστικό τέλος αυτής της κρίσης, η οποία δεν προβλέπεται παρά μόνον μετά το β’ εξάμηνο του 2022.

Το δηλώσαμε πολλές φορές και αποδείχθηκε ότι οι επιχειρήσεις του τουρισμού ήταν αυτές που έφεραν χρήμα στα δημόσια ταμεία και τόσα χρόνια χρηματοδοτούσαν την ελληνική οικονομία σε μεγάλο βαθμό. Αγωνιζόμαστε για την επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε έτσι να επιδοτηθεί η εργασία και όχι η ανεργία. Αγωνιζόμαστε για να υπάρχουν επιτέλους γενναίες ρυθμίσεις για τη ρύθμιση όλων των οφειλών. Αγωνιζόμαστε για ένα πιο δίκαιο φορολογικό πλαίσιο και για να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός με το φαινόμενο της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Δημιουργήσαμε με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) την ομάδα που επιτέλους θα ασχολείται με την Ηπειρωτική Ελλάδα. Εξασφαλίσαμε την προβολή της χώρας μας για τις υπαίθριες δραστηριότητες σε όλες τις περιοχές της πατρίδας μας.

Ζητήσαμε και πετύχαμε πολλά αυτή την περίοδο. Ευχαριστώ το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο για τη συνοχή, την ομοψυχία και τη συνέργεια που είχαμε όλοι μεταξύ μας καθώς και για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Πετύχαμε να εισπράξουμε τον κοινωνικό τουρισμό χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, καθώς και αυτή την χρονιά σε ότι αφορά στην πληρωμή για το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” από τον έκτο μήνα και μετά να γίνει το ίδιο.

Ζητάμε επιτέλους η πληρότητα των συνεδρίων και των εκδηλώσεων των ξενοδοχείων να είναι στο 100% τη δυναμικής τους, εφόσον οι συμμετέχοντες είναι μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες. Ζητάμε να ανοίξουν επιτέλους οι εσωτερικές πισίνες των ξενοδοχείων με τα ίδια κριτήρια, που ανοίγουν τα κολυμβητήρια. Ζητάμε να επιτραπεί η λειτουργία ενός εστιατορίου στα ξενοδοχεία και για τους εξωτερικούς πελάτες, καθώς και για τους πελάτες των ξενοδοχείων, εφόσον είναι μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε η ενεργειακή κρίση, η οποία θα κάνει αδύνατη την λειτουργία των ξενοδοχείων με τόση επιβάρυνση του λειτουργικού τους κόστους.

Ζητάμε άμεσα να επιδοτηθούν και οι επιχειρήσεις για το κόστος των καυσίμων. Ζητάμε και πιστεύω είμαστε σε καλό δρόμο να αυξηθεί έως και 50% η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση. Κάτι που θα συντελέσει στην εξοικονόμηση ενέργειας και παράλληλα θα δημιουργήσει μη ενεργοβόρα περιβαλλοντικά κτίρια. Πιστεύω ότι ενώ πετύχαμε αρκετά με κυβερνήσεις, όμως, οι οποίες διαχρονικά έχουν “υπό διωγμό” τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο αγώνας δεν σταματά.

Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 στο Domotel Xenia Volos έχουμε τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων, την εκλογική διαδικασία και θα συνεχίσουμε με μια εκδήλωση που αφορά τον τουρισμό για την ενημέρωση των συναδέλφων σε διάφορα θέματα. Η συμμετοχή ΌΛΩΝ μας είναι σημαντική. Έτσι, θα δυναμώσουμε τη φωνή μας στην κεντρική διοίκηση, έτσι ώστε ο τουρισμός δύο ταχυτήτων να δίνει ίσες ευκαιρίες για όλους ανάλογα με το προϊόν τους.

Πετύχαμε μια ισχυρότερη εκπροσώπηση της Θεσσαλίας, πολλαπλασιάζοντας τη δύναμη μας, στις εκλογές του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου. Σας καλώ όλους να πολλαπλασιάσουμε την εκπροσώπηση μας και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Γιώργος Ζαφείρης