Συνδιοργανωτές των αγώνων είναι ο Δήμος Σκιάθου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο πολιτιστικός και περιβαλλοντικός σύλλογος EcoΖην Σκιάθου και η Περιβαλλοντική Ομάδα Γυμνασίου Σκιάθου με την εθελοντική και αγωνιστική συμμετοχή των μαθητών. Ανανεώνουμε το δρομικό ραντεβού μας για τις 18 Μαΐου 2025, στο 13ο Skiathos Trail Run!

Σήμερα , Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αθλητών από 7 ευρωπαϊκές χώρες, το 12ο Skiathos Trail Run με το διεθνή ημιμαραθώνιο αγώνα ορεινού τρεξίματος 24 χλμ «Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη».
Μια διαδρομή που συνδέει την πόλη της Σκιάθου με τη μεσαιωνική πόλη του νησιού, το απαράμιλλης κι άγριας ομορφιάς Κάστρο και αναδεικνύει αφενός τη φυσική ομορφιά της ενδοχώρας και αφετέρου την πολιτιστική κληρονομιά του (εκτός από το Κάστρο περνούν από εκκλησάκια και μοναστήρια), όπως με ιδιαίτερη γλαφυρότητα τα αναφέρει στα διηγήματά του ο κυρ Αλέξανδρος. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε κι ο αγώνας 10 χλμ. Urban Trail Run στα καλντερίμια της πόλης της Σκιάθου ενώ οι πιο μικροί μας φίλοι έτρεξαν, όπως κάθε χρόνο, επιλεγμένες διαδρομές αποστάσεων 0.5 χλμ., 1 κι 1.5 χλμ. στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου. Για τρίτη χρονιά, είχαμε τη χαρά να πραγματοποιηθεί ο αγώνας Special Olympics Skiathos Run 800 μ για άτομα με σύνδρομο Down και αυτισμό σε συνεργασία με την ομοσπονδία των Special Olympics Hellas, με συμμετοχή αποστολών από Λάρισα, Τρίκαλα και Σκιάθο.Το φετινό Skiathos Trail Run αφιερώθηκε στη μνήμη του Γ. Αλεξανδρίδη ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης της πολυετούς πυρόσφαιράς προς την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σκιάθο. Την μπλούζα της διοργάνωσης στόλιζε η δημιουργία της μαθήτριας Λυκείου Σκιάθου, Μαρίας Μιτζέλου, έπειτα από σχετικό σχολικό διαγωνισμό, απεικονίζοντας τις Πλάκες, κοινό τμήμα των διαδρομών που διασχίζουν οι δρομείς των τριών βασικότερων αγώνων.Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι ένας βασικός σκοπός του Skiathos Trail Run γενικότερα είναι να δοθεί κίνητρο στα παιδιά της Σκιάθου, μέσω της εθελοντικής συμμετοχής τους στους αγώνες που διεξάγονται στο νησί τους, να βιώνουν τη χαρά του να μαθαίνουν να λειτουργούν ως Ενεργοί Πολίτες. Στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των νέων, κυρίως για το περιβάλλον, τα τελευταία χρόνια ένα μέρος των εσόδων από χορηγίες κι εγγραφές των αγώνων προσφέρεται για την ενίσχυση των δράσεων και των εξορμήσεων της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Σκιάθου σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) ή σε προορισμούς ιδιαίτερου φυσικού κάλους.Ευχαριστούμε όλους, για μια ακόμη χρονιά, για την συνεργασία και τη βοήθειά σας ώστε να διεξαχθούν αρμονικά οι αγώνες. Συγκεκριμένα, θερμές ευχαριστίες προς το Λιμεναρχείο Σκιάθου, το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου, την ελληνική ομάδα Διάσωσης- Παράρτημα Βορείων Σποράδων, το SkiathosLife.gr, τον φυσιοθεραπευτή Γ. Τσάμτσα, τους χορηγούς/υποστηρικτές, τόσο για την οικονομική, όσο και για την στηριξή τους σε είδη, εκπτώσεις και υπηρεσίες και τέλος τους περισσότερους από 100 εθελοντές, μικρούς και μεγάλους, που συμμετείχαν στη γραμματειακή υποστήριξη, στα σημεία ελέγχου/ανεφοδιασμού στην ορεινή διαδρομή και σε κομβικά σημεία καθ’ όλο το μήκος των διαδρομών, για τη φωτογραφική και βιντεοσκοπική κάλυψη και βιντεοσκόπηση στιγμιότυπων, ΟΛΟΙ μαζί!
EcoΖην Skiathos
Special Olympics Hellas

Προηγούμενο άρθροΤιμήθηκε και στον Βόλο η μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων
Επόμενο άρθροΣοβαρός τραυματισμός οδηγού μηχανής στη Σκιάθο