«Βρώμικο ξέπλυμα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής Βόλου προς χρυσαυγίτες βουλευτές, τους οποίους αποκαλεί υπόδικους φασίστες, στην εκδήλωση στο Ορφανοτροφείο πριν από μερικές ημέρες.

Σε ανακοίνωσή της το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «οι καταγγελίες από παραβρισκόμενους στην εκδήλωση και οι δημοσιευμένες φωτογραφίες με τους χαριεντισμούς Μπέου και αντιδημάρχων με τους χρυσαυγίτες, καθιστούν τη δημοτική αρχή υπόλογη απέναντι στις λαϊκές οικογένειες του Βόλου. Σε μια εκδήλωση που αφορά παιδιά, προσκάλεσαν και έδωσαν πρωταγωνιστικό ρόλο στους εκφραστές της πιο μαύρης ιδεολογίας, των πιο σκοταδιστικών απόψεων, τους φονιάδες εργατών και μεταναστών. Το ίδιο υπεύθυνοι είναι τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που αποδέχτηκαν την παρουσία των χρυσαυγιτών και μάλιστα φωτογραφήθηκαν μαζί τους αγκαζέ. Η στάση ανοχής και εξωραϊσμού των φασιστών αγκαλιάζει πέρα από τη δημοτική αρχή Μπέου και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, όπως έχει αποδειχθεί».
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης να υψώσουν τείχος στους φασίστες και να καταδικάσουν «εκείνους που τους στρώνουν κόκκινο χαλί για να σπέρνουν το δηλητήριό τους»

Πηγή: https://e-thessalia.gr/kke-vromiko-xeplyma-tis-nazistikis-chrysis-aygis-apo-ti-dimotiki-archi-voloy/

Προηγούμενο άρθροΔήλωση Γ. Αναστασίου: Ξένη αντίληψη προς την δημοκρατική παράταξη, το ήθος και τις αξίες της, οι δηλώσεις Πλαστάρα
Επόμενο άρθροΈχει δίκιο ο Μιτζικός;