Του Γιάννη Αναστασίου 

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τις χθεσινές του δηλώσεις στον 9,86 προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα από τα αλλεπάλληλα επικοινωνιακά λάθη στα οποία έχει υποπέσει το τελευταίο διάστημα, στα θέματα περιβάλλοντος και όχι μόνον που αφορούν τον Βόλο. Ανακάλυψε εχθρούς με “βρώμικα χέρια” -ποιους εννοεί και πως ξέρει αυτός ότι έχουν βρώμικα χέρια… καλό θα ήταν να ενημερώσει την κοινή γνώμη και κανέναν εισαγγελέα με στοιχεία επί αυτού- και για μία ακόμη φορά προσπάθησε σε ένα δύσκολο θέμα όπως το εργοστάσιο παραγωγής RDF/SRF του Δήμου Βόλου που έχει πολιτικό κόστος, να βγάλει  την ουρά του απ’  έξω λέγοντας ότι, η Περιφέρεια δεν έχει καμία εμπλοκή και δεν λαμβάνει αυτή τις αποφάσεις.

Η αλήθεια βεβαίως είναι ότι η Περιφέρεια εξασφάλισε επιπλέον χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ για το έργο του Δήμου προϋπολογισμού 41 εκ. ευρώ, το οποίο και θα ενταχθεί από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας στο ΕΣΠΑ, καθώς αυτή είναι η διαδικασία έπειτα από την προετοιμασία ωρίμανσης του έργου που γίνεται από τον ΦΟΣΔΑ (που το προτείνει) και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  που ελέγχει και εγκρίνει τις μελέτες. Αυτή είναι η σειρά από την ελληνική πολιτεία για τα έργα του ΕΣΠΑ στα οποία η Περιφέρεια έχει τον ρόλο μέσω της Διαχειριστικής της Αρχής, της εξεύρεσης πόρων, χρηματοδότησης και  παρακολούθησής τους, ρόλο για τον οποίο ο κ. Αγοραστός σε όλα τα άλλα έργα, επαίρεται ως ένας μικρός πολιτικός Ναπολέων ότι εκτελεί ο ίδιος, δηλ. η Περιφέρεια, έργα 750 εκ. ευρώ για τη Μαγνησία. 

Τα πράγματα είναι απλά ο κ. Αγοραστός προχθές στη Λάρισα καμάρωνε ως “πράσινος” βραβευμένος Περιφερειάρχης,  για το εργοστάσιο του Δήμου Βόλου, όχι μόνον γιατί μας το είπε ο κ. Μπέος  με την ανακοίνωση του Δήμου, αλλά γιατί χρησιμοποιεί το θέμα ως ένα ακόμη προεκλογικό δικό του έργο. Άλλωστε τα ίδια επί της ουσίας είπε και χθες στην συνέντευξή του στον 9,86 όταν επεσήμανε μετά τα “εγώ δεν ξέρω τίποτε, δεν έχω υπογράψει τίποτε, άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις κτλ”, λέγοντας πως, η Περιφέρεια  χρηματοδοτεί μονάδες διαχείρισης στερεών αποβλήτων που “είναι μονάδες απορρύπανσης, όχι μονάδες ρύπανσης, που δεν θα ρυπαίνουν το περιβάλλον. Η επόμενη μονάδα που φαίνεται να είναι έτοιμη είναι της Μαγνησίας και θα ακολουθήσει η ομάδα της Λάρισας»!
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είναι εμφανές ότι έχει χάσει επικοινωνιακά την μπάλα, πέφτει σε συνεχείς αντιφάσεις και οι προσπάθειες που καταβάλει να καλύψει τα λάθη του, τον οδηγούν σε περισσότερα και  μεγαλύτερα λάθη, αναδεικνύοντας τον σε πρωταθλητή πολιτικής αναξιοπιστίας, και ανειλικρίνειας.

Το θέμα του εργοστασίου του Δήμου Βόλου έχει πολιτικό κόστος και ο κ. Αγοραστός πολιτικάντικα ενώ το χρηματοδοτεί για την εικόνα του – καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι ο βραχίονας της διοίκησης στη χώρα χρηματοδότησης έργων από το ΕΣΠΑ-  όπως άλλωστε κάνει και για όλα τα έργα του ΕΣΠΑ.  Καμαρώνει επί αυτών για να κερδίσει πολιτικά οφέλη ωστόσο μόλις γίνεται η “στραβή” στη κοινωνία των πολιτών που αντιδρά, αμέσως  “κάνει τον Αλέκο” βγάζοντας πολιτικά την ουρά του απ’ έξω .

Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσει ο κ. Αγοραστός ότι στο Βόλο δεν τρώμε όλοι κουτόχορτο, ούτε διαγκωνιζόμαστε για να πηγαίνουμε μαζί του ταξίδια στις Βρυξέλλες. Επίσης επειδή όλοι δεν είναι ίδιοι, ας σοβαρευτεί επιτέλους και ας απαλλαγεί για το δικό του πολιτικό μέλλον, από την αγωνία του επικοινωνιακού  ανασφαλούς  ναπολεόντειου ντελίριο που τον έχει κυριεύσει. Ας είναι ειλικρινής και ας έχει το θάρρος στα δύσκολα θέματα να υπερασπιστεί τον ρόλο του ως Περιφερειάρχης και ας μην δουλεύει την κοινωνία, λέγοντας ότι, διαφωνεί με το εργοστάσιο του Δήμου που θα παράγει σκουπίδια για καύση στην ΑΓΕΤ, για το οποίο καμαρώνει ως πράσινος Περιφερειάρχης στα συνέδρια και στις κλειστές συσκέψεις και στα ΜΜΕ κοροϊδεύοντας τους πολίτες και επιρρίπτοντας τις ευθύνες σε όλους τους άλλους, κρατώντας για τον εαυτό του τον ρόλο του οικολόγου και του πράσινου Περιφερειάρχη. Ας σοβαρευτεί το επαναλαμβάνουμε… και ας απολαύσει τις τηλεοπτικές αγιογραφίες που με επιμέλεια προετοιμάζει… και τους νέους και πάλι φίλους του, που όμως τον εκθέτουν διότι και αυτοί δεν μπορούν να πιστέψουν πόσο πολιτικάντης μπορεί να είναι… 

Προηγούμενο άρθροΈκλεισε λόγω κατολίσθησης ο Ισθμός της Κορίνθου (video)
Επόμενο άρθροΦάτε μάτια…Victoria’s Secret(vidéo)