Διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο Υγείας στον Χρήστο Μπουκώρο

Κύκλο επαφών με το υπουργείο Υγείας, τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Φώτη Σερέτη και τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Νικόλαο Παπαευσταθίου είχε το τελευταίο 24ωρο ο βουλευτής Μαγνησίας και πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χρήστος Μπουκώρος.

Από τις επαφές προέκυψε ότι επιλύονται δύο σημαντικά ζητήματα των Κέντρων Υγείας του Νομού Μαγνησίας. Πιο συγκεκριμένα, την επόμενη εβδομάδα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ αποφασίζει τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

Η απόφαση αυτή θεωρείται σημαντική εξέλιξη για την περιοχή Αλμυρού εφόσον πλέον θα δικαιολογείται επιπλέον προσωπικό (οδηγοί, ιατροί, διασώστες, νοσηλευτές), αλλά και περισσότερα οχήματα. Τα προηγούμενα χρόνια, κατά περιόδους, είχαν δημιουργηθεί σημαντικά προβλήματα από ελλείψεις, είτε οδηγών, είτε ασθενοφόρων.

Επιπλέον, στην Αργαλαστή την επόμενη εβδομάδα, υπογράφεται η σύμβαση με παιδίατρο, ο οποίος θα παρέχει τις υπηρεσίες του με τακτικό ιατρείο στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, εξέλιξη που αντιμετωπίζει, εν μέρει, τη μεγάλη έλλειψη για ολόκληρο το Νότιο Πήλιο.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Υγείας και τον υπουργό Άδ. Γεωργιάδη, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα είναι διαρκή όπως συνεχής είναι και η προσπάθεια επίλυσής τους.

Προηγούμενο άρθροΕπιστημονική εκδήλωση σε θέματα υγείας των γυναικών διοργανώνει ο 1ος Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση του νέου βιβλίου της Αρτέμιδος Παπανδρέου “Τοπία Θολών Οριζόντων”