Ο ακτιβισμός και η διαμαρτυρία σε περιόδους δημοκρατικής λειτουργίας μιας χώρας έχουν όρια και πλαίσιο. Η Επιτροπή Πολιτών θα πρεπει να συνειδητοποιήσει ότι στο Μεταξουργείο έδωσε την εντύπωση ότι ήθελε να διαλύσει τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι απλώς να εκφράσει για λίγο  την διαμαρτυρία της και να αποχωρήσει. Μπορεί να διαψεύδει ότι έκανε κάτι τέτοιο, ωστόσο η  επιμονής τους στη παραμονή τους στον χώρο αυτό έδειξε, προκαλώντας δικαιολογημένα σε έναν βαθμό την αντίδραση των παρισταμένων, κάποιοι εκ των οποίων αντέδρασαν προφανώς λανθασμένα βιαιοπραγώντας λεκτικά και σωματικά (σπρωξιές).

Η δημοκρατία και το Σύνταγμα  δεν επιτρέπουν την διάλυση συγκεντρώσεων κομμάτων και αντι-συγκεντρώσεις. Ο ακτιβισμός και η αντίδραση ομάδων πολιτών σε δίκαια μάλιστα αιτήματα είναι οξυγόνο στη δημοκρατία, ωστόσο έχει όρια και πλαίσιο σεβασμού της δημοκρατικής λειτουργίας.

Και κάτι ακόμη … σε τι διαφέρει από τον μπεϊσμό η εμμονή μιας ακτιβίστικης διαμαρτυρίας στην συγκέντρωση ενός κόμματος που δημιουργεί την εντύπωση διάλυσης της; 

Προηγούμενο άρθροΓια ύβρεις και τραμπουκισμούς εις βάρους τους καταγγέλει η Επιτροπή Πολιτών στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροΤα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τότε και τώρα