Ανεξάρτητη η ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου από τη δημιουργία του νέου δικαστικού μεγάρου, τόνισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωάννης Μπούγας από τον Βόλο

Διήμερη επίσκεψη εργασίας στον Νομό Μαγνησίας πραγματοποιεί από σήμερα, Τετάρτη, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Ιωάννης Μπούγας για την παρακολούθηση εφαρμογής του νέου Δικαστικού Χάρτη.Ο υφυπουργός τις 12:45 είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Βόλου, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή δικαστών, εισαγγελέων, δικαστικών υπαλλήλων, δικηγόρων για θέματα απονομής Δικαιοσύνης.Σε δηλώσεις που παραχώρησε για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου είπε ότι: «η επίσκεψή μας αποσκοπεί στο να δούμε από κοντά τις συνθήκες απονομής της δικαιοσύνης που έχουν να κάνουν τόσο με τα κτίρια, όσο και με τις ανάγκες σε έμψυχο δυναμικό, αλλά και τις ψηφιακές υποδομές που είναι πολύ σημαντικές, διότι η χώρα μας έχει συμβατικά δεσμευτεί να ολοκληρώσει την ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2026».Από την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησε το κλιμάκιο στον Αλμυρό σήμερα το πρωί, διαπιστώθηκε ότι οι κτιριακές υποδομές είναι αξιοπρεπείς και επαρκείς για τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται από την εφαρμογή του δικαστικού χάρτη. «Στα νέα δεδομένα, θα υπάρχει ένας πολλαπλασιασμός των υποθέσεων που θα δικάζονται στον Αλμυρό, καθώς περίπου το 80-85% των αστικών δικών θα διεξάγονται στην περιφερειακή έδρα του Αλμυρού. Υπάρχει ένα πρόβλημα που αφορά στην έλλειψη προσωπικού δικαστικών υπαλλήλων και έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση των ψηφιακών υποδομών» ανέφερε ο κ. Μπούγας, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από την περιφερειακή έδρα Αλμυρού.Αναφορικά με το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, τονίστηκε πως πρόκειται για μία απόφαση ειλημμένη και οριστική από την κυβέρνηση και ο διαγωνισμός υλοποιείται, με το πρώτο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας να ολοκληρώνεται.

«Η τύχη του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου συνδέεται με άλλα τρία κτίρια και συγκεκριμένα με τη δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου Φθιώτιδας και στις επισκευές των Δικαστικών Κτιρίων σε Τρίκαλα και Καρδίτσα. Είναι ένα χρηματικό ποσό συνολικού ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ, που σημαίνει ότι η διαδικασία αυτή οφείλει να προχωρήσει κανονικά. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάτι που να μας ανησυχεί» σημείωσε.Παράλληλα αναφέρθηκε στην επισκευή του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, το οποίο έχει κατασκευαστεί από το 1920, είναι διατηρητέο και ανήκει ως περιουσιακό στοιχείο στο ΤΑΧΔΙΚ και οι δυνατότητες παρεμβάσεων εξαρτώνται από την έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. «Τα ζητήματα που έχουν προκύψει στο κτίριο των Δικαστηρίων Βόλου, πρέπει να αντιμετωπιστούν για δύο πολύ σοβαρούς λόγους. Πρώτον έχουμε νομική υποχρέωση να διατηρήσουμε την περιουσία του ΤΑΧΔΙΚ και δεύτερον πρέπει να εξουδετερώσουμε κάθε πιθανότητα να συμβεί οποιοδήποτε ατύχημα. Αυτό επιβάλλει την εκπόνηση μελέτης, προκειμένου να διαπιστωθούν ποιες εργασίες είναι απαραίτητες να γίνουν υπό τις αυτονόητες εγκρίσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, διότι θέλουμε να διατηρήσουμε τον χαρακτήρα του Μεγάρου. Η μελέτη αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος, με στόχο μέσα στην επόμενη τριετία να έχουν ολοκληρωθεί οι επισκευές του κτιρίου, ώστε μόλις ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο, το υπάρχον να αποδοθεί για την εξυπηρέτηση κοινωφελών δημόσιων σκοπών» ενημέρωσε ο υφυπουργός.Σε ερώτηση που του απευθύνθηκε για την έναρξη κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, ο κ Μπούγας επεσήμανε ότι αναμένεται μετά από μία πενταετία. Σε αυτό το διάστημα οι ανάγκες θα καλύπτονται από το υφιστάμενο διατηρητέο κτίριο.

taxydromos.gr

Προηγούμενο άρθροΚρούσμα ευλογιάς και στην Άφησσο – Σταδιακή καύση ζώων μετά την άρνηση Μπέου για ταφή τους
Επόμενο άρθροΔιπλή παρέμβαση Εισαγγελίας για την ευλογία στα αιγοπρόβατα και την τήρηση του νόμου