Που αλλάζει τα δεδομένα του τουρισμού στον Παγασητικό

Σρην τελικη ευθεια βρισκεται η εμβληματική τουριστική επένδυση στα Καλά Νερά, ύψους 10 εκατ. ευρώ, στα 38 στρέμματα του χωρών που θα γινόταν η Σχολή στα Καλά Νερά

Σε πλήρη ανάπτυξη το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία Πρότυπου Κέντρου Ναυτικών Δραστηριοτήτων: κατασκευή μαρίνας ιστιοπλοϊκών σκαφών, σχολές εκμάθησης ναυτικών δεξιοτήτων και ξενοδοχειακή μονάδα 100 κλινών.

Στον χώρο εκτείνεται ένα πολυτελές συγκρότημα, εναρμονισμένο με την αρχιτεκτονική του Πηλίου. Με τη χρήση υπόσκαφων και υπόγειων κτιρίων, προσαρμοσμένων στο ανάγλυφο του εδάφους, «απελευθερώνεται» υπαίθριος χώρος για φύτευση και αναψυχή, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη μεγαλύτερη δυνατή θέα στη θάλασσα.

Το συγκρότημα αποτελείται από διακριτές ενότητες κτιριακών εγκαταστάσεων ανάλογα με τη χρήση τους, απλωμένες στον χώρο σαν «γειτονιές». Ο εσωτερικός δρόμος, σχεδιασμένος στα πρότυπα της παράδοσης, διασχίζει τις «γειτονιές» των κτιρίων, ενώ η συνεχής εναλλαγή από αυλές, βεράντες, μικρά καλντερίμια, πέτρινες περιφράξεις, πέργκολες, παρτέρια και φυτεύσεις, προσφέρει στον περιπατητή μια μοναδική αίσθηση ευφορίας, σαν να βρίσκεται σε ένα μικρό χωριό του Πηλίου.

Κλιμακωτά στον άξονα του οικοπέδου από τον δρόμο προς την παραλία διατάσσονται στην είσοδο της εγκατάστασης το κτίριο υποδοχής των επισκεπτών (reception) με τα γραφεία διοίκησης και ένα κατάστημα μικρής υπεραγοράς τροφίμων.

Οι δύο βασικές ενότητες κτιρίων με χρήση τουριστικού καταλύματος, οι σουίτες και τα στούντιο (βίλλες) με τις ατομικές πισίνες, διατάσσονται σε μονώροφους και διώροφους όγκους, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα.

Το κεντρικό κτίριο με το εστιατόριο και το αναψυκτήριο τοποθετείται στα δυτικά του οικοπέδου, δίπλα από τη μεγάλη πισίνα. Στην κάτω ζώνη προς την παραλία τοποθετείται το υπόσκαφο κτίριο πολλαπλών χρήσεων για την εκπαίδευση ναυτικών δεξιοτήτων και το υπόσκαφο κτίριο για συντήρηση και μικροεπισκευές σκαφών.

Παράλληλα, εκτός από τους αναγκαίους υπόγειους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων σχεδιάστηκε και μεγάλος υπόγειος χώρος στάθμευσης, απελευθερώνοντας ακόμη περισσότερες υπαίθριες εκτάσεις.

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια, με προσήλωση στον σεβασμό του περιβάλλοντος, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη μελέτη του εδάφους, παρατηρώντας τον ήλιο και τους ανέμους και σύμφωνα με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, άρχισαν να παίρνουν μορφή το 2015.

Με πληροφορίες από τον Ταχυδρόμο

Προηγούμενο άρθροΚοσμοπλημμύρα και μποτιλιάρισμα στην Αγριά (φώτο)
Επόμενο άρθροΘεοφάνια και πίτα με πλήθος κόσμου στον ΝΟΒΑ