Η σημερινή ανακοίνωση της αυτοδιοικητικής κίνησης “Βόλου Κοινωνία” και η Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ της ερχόμενης Τετάρτης αποτελούν την εκκίνηση της τελικής ευθείας για τις αποφάσεις και τις στηρίξεις που θα υπάρξουν ενόψει των δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών. Η μάχη του Βόλου θα δοθεί ανάμεσα στον Αχιλλέα Μπέο και τον Νίκο Παπαπέτρο και αυτό δεν εξαρτάται από τις αποφάσεις στήριξης των κομμάτων, η στήριξή των οποίων όμως είναι χρήσιμη και ωφέλιμη σε όλα τα επίπεδα. Προφανώς στο τοπικό ΠΑΣΟΚ δεν είναι όλα τα στελέχη με την υποψηφιότητα Παπαπέτρου, καθώς υπάρχει η μπεϊκή πτέρυγα του χώρου που είναι μια υπαρκτή δυσάρεστη συνιστώσα. Πιθανές φωνές αυτόνομης καθόδου που μπορεί να υπάρξουν στην Νομαρχιακη Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ θα αντιμετωπίσθουν οπως αντιλαμβάνονται όλοι με δυσπιστία ως προς το κίνητρο. Από την άλλη στους περιφερειακούς Δήμους υπάρχει μια περίπλοκη κατάσταση, με τους δημάρχους που έχουν αναφορά στο ΠΑΣΟΚ να προσπαθούν για την επανεκλογή τους με την στήριξη των ψηφοφόρων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στελέχη της αυτοδιοίκησης που ανήκουν ακόμη και στα όργανα του ΠΑΣΟΚ συνεργάζονται ήδη με υποψηφίους της ΝΔ. το τοπίο στους περιφερειακούς Δήμους θα εξαρτηθεί από την σκτινοβολια των νυν δημάρχων δηλ, των κ.κ Χατζηκυριάκου, Τζούμα, Περίσση Βαφίνη και του Π.Κουτσάφτη που αναμένεται να ξεκαθαρίσει εάν θα είναι υποψήφιος άμεσα.

Στην Περιφέρεια η κατάσταση είναι επίσης σύνθετη ως προς τις αποφάσεις οι οποίες θα ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο. Υπάρχουν ήδη συζητήσεις με στελέχη της τοπικής θεσσαλικής κοινωνίας και αναμένονται αποφάσεις στο τέλος της άλλης εβδομάδας.

Προηγούμενο άρθροΠ. Κουτσάφτης: Αειφορία υδάτινων πόρων με το έργο τηλελέγχου και τους 2585 ψηφιακούς υδρομετρητές στην ΔΕ Μουρεσίου
Επόμενο άρθροΔεν θα είναι υποψήφιος Περιφερειαρχης ο Κ. Μπαργιώτας – Τί είπε