Αποχή αύριο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου

Η Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Δώρα Καναβιτσά

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας στηρίζει την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, για διαμαρτυρία και αποχή τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 ενάντια στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την χωρίς διαβούλευση οριζόντια εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας και την γενικότερη κυβερνητική αδιαφορία.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΟΕΒΕΜ Δωροθέα Καναβιτσά, οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, διανύοντας την υγειονομική κρίση και την ενεργειακή, που έχουν μετατραπεί σε οικονομική κρίση. Τα χρέη έχουν συσσωρευτεί, ενώ η ρευστότητα είναι ανύπαρκτη. Η ακρίβεια και οι χαμηλές αποδοχές συρρικνώνουν συνεχώς το διαθέσιμο εισόδημα, κάτι που επηρεάζει όλο τον επιχειρηματικό κόσμο.

Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων κατά 10% το 2023 δρομολογείται, παρά τα αιτήματα των Συνδικαλιστικών και Λοιπών Οργάνων για πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών, για όσο διάστημα διαρκεί η τρέχουσα κρίση ακρίβειας. Στην ήδη δύσκολη κατάσταση για τις μικρές επιχειρήσεις προστίθεται η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

“Δυστυχώς, οι αρμόδιοι δεν λαμβάνουν υπόψη τους τα υπομνήματα και τις διαμαρτυρίες μας για ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας και δεν προχωρούν στη λήψη μέτρων για την διάσωση των επαγγελματιών. Θα υπάρξει συνέχεια των διαμαρτυριών ενάντια στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου και τους υπόλοιπους φορείς”, προαναγγέλλει η ΟΕΒΕΜ.

Προηγούμενο άρθροΜακρή, Μεϊκόπουλος για τον Γιάννη Κουβάτα
Επόμενο άρθροΔ.Νασίκας: ΘΡΗΝΟΎΜΕ ΤΗΝ ΑΠΏΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΒΑΤΑ