Για την ανάδειξη των Μελών Διοίκησης του

Την προκήρυξη εκλογών για τις 3 Μαΐου ημέρα Τετάρτη για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκήρυξε ο Πρύτανης Ζήσης Μαμούρης με την θητεία των εσωτερικών μελών που θα εκλεγούν να
λήγει την 31η Αυγούστου 2026.
Οι νέες εκλογές προκυρήχθηκαν μετά την κήρυξη ως άγονης της διαδικασίας για την εκλογή των πέντε εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, γίνεται το πρώτο ίδρυμα στην Ελλάδα, που προκηρύσσει νέες εκλογές με βάση τον νέο Νόμο, μετά το αδιέξοδο που υπήρξε στην εκλογή των πέντε εξωτερικών μελών και την κήρυξη της διαδικασίας ως άγονης, στον απόηχο 18 συνεδριάσεων.
Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν όλα τα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) εφόσον ανήκουν στη βαθμίδα του καθηγητή και τελούν σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης.
Το εκλογικό δικαίωμα ασκεί το σύνολο των μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) του Α.Ε.Ι., ανεξαρτήτως βαθμίδας συμπεριλαμβανομένων των υπηρετούντων λεκτόρων.
Για τις ανάγκες των εκλογών θα συγκροτηθεί εκ νέου κεντρική εφορευτική επιτροπή, η οποία θα ελέγξει στις υποψηφιότητες, θα εξετάσει την εκλογιμότητα, θα ανακηρύξει τους υποψηφίους, θα επιβλέψει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και θα εκδώσει το αποτέλεσμα.
Στην νέα εκλογική δεν θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Δαναλάτος και Θεοδωράκης λόγω επερχόμενης συνταξιοδότησης τους, με τους συσχετισμούς που αναμένεται να δημιουργηθούν να είναι ρευστοί.
