Αυτοψία στις γέφυρες στο Αϊδίνι και στον Αλμυρό που άντεξαν στο πέρασμα της κακοκαιρίας «Διομήδης» πραγματοποίησε σήμερα κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης σε περιοχές της Θεσσαλίας που δοκιμάστηκαν από την κακοκαιρία.

Σήμερα, το κυβερνητικό κλιμάκιο μαζί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, πραγματοποίησαν αυτοψία μαζί με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης στις γέφυρες στο Αϊδίνι και στον Αλμυρό όπου είδαν την εξέλιξη των έργων. Επίσης, δρομολογήθηκαν παρεμβάσεις σε υποδομές και δίκτυα της περιοχής.

Χθες, το κυβερνητικό κλιμάκιο που αποτελείται επίσης από τους κκ. Νικόλαο Κουλοχέρη, Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, και Ανδρέα Λυκουρέντζο, Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, μαζί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, επισκέφτηκε αρχικά περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, και συγκεκριμένα του Δήμου Φαρσάλων (Βαμβακού και Υπέρεια), οι οποίες επλήγησαν σφοδρότατα από την κακοκαιρία «Διομήδης». Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος σχολίασε σχετικά πως «βρεθήκαμε στο πεδίο και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με πληγέντες συμπολίτες μας, τους ενημερώσαμε για την κινητοποίηση της πολιτείας για την ανακούφισή τους και την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ συνεργαστήκαμε με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εφαρμογή των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης στην περιοχή. Υπό τις οδηγίες του Πρωθυπουργού, οι επισκέψεις στο πεδίο συνεχίζονται, προκειμένου να ενημερωθούμε για τις συνθήκες που επικρατούν στις πληγείσες περιοχές, αλλά και για να ενημερώσουμε για τη δέσμη μέτρων που πρόκειται να εφαρμοστεί, αξιοποιώντας το πλαίσιο της κρατικής αρωγής, αλλά και κάθε άλλο διαθέσιμο εργαλείο».

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της σύσκεψης έγινε εκτενής αναφορά και τα μεγάλα έργα στην περιοχή της Θεσσαλίας, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε ότι «προχωρά η διαδικασία για την κατασκευή του σημαντικού φράγματος του Ενιπέα στη Σκοπιά Φαρσάλων, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο καιρό από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. ‘Ένα έργο που προωθείται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εκτιμάται -σύμφωνα με τις αρχικές αναλύσεις- να ανέλθει κοντά στα 300 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί με τη διαδικασία της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)».