Στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Βόλου, ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Αργύρη Κοπάνα πως τα έργα αποχέτευσης Χρυσή Ακτή Παναγίας – Βελανιδιά, Μάραθου Κριθαριάς και Πλατανίδια – Μαλάκι θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, αφού προηγουμένως είχαν απενταχθεί λόγω προσφυγής που κατέθεσαν οι εργολάβοι, με αποτέλεσμα να χαθεί η σχετική προθεσμία.

Εξάλλου, σε ερώτηση της δημοτικής συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, Ερασμίας Καλαφάτη σχετικά με την πυροπροστασία και τον καθαρισμό φρεατίων, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Απόστολος Μαλαματίνης απάντησε πως, όσον αφορά τον καθαρισμό ιδιωτικών εκτάσεων τα πράγματα είναι καλύτερα φέτος, υπό τον φόβο και της επιβολής προστίμων που προβλέπονται. Όσον αφορά στις δημοτικές εκτάσεις, έγινε καθαρισμός χόρτων σε έκταση 550 στρεμμάτων, ενώ από τις αρχές Ιουνίου ήδη, έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κρουνών και αντικαταστάθηκαν αυτοί που δεν ήταν πλήρως λειτουργικοί.

Αναφορικά με τα φρεάτια, σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ, το Α’ τρίμηνο του 2024 έγινε καθαρισμός 1000 φρεατίων απορροής, ενώ προγραμματίζεται η επέκταση του δικτύου ομβρίων στη Νεάπολη, καθώς και παρεμβάσεις στο συγκρότημα Τσαλαπάτα, στο Παλιό Λιμεναρχείο κλπ.

Προηγούμενο άρθροΖ. Μακρή -Ιδρύονται ημερήσιο ΕΠΑΛ στην Ζαγορά, εσπερινό ΕΠΑΛ στην Αλόννησο και τρία εσπερινά γυμνάσια σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο
Επόμενο άρθροΞεκινά το Σάββατο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών με χίλιους αθλητές