Τη δέσμευση ότι θα ενταχθεί η ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου σε πρόγραμμα κτηριακής αναβάθμισης, που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης έδωσε χθες ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης στον Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Σταμάτη Περίσση παρουσία του Βουλευτή Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιου Λιούπη, σε συνάντηση που είχαν.

Παράλληλα, ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Λιούπη και για άλλα ζητήματα που αφορούν στον χώρο της υγείας στη Μαγνησία. Σε ότι αφορά στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, ο κ. Πλεύρης ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι έχει ήδη υπογράψει την πίστωση ύψους 375.000 ευρώ για την ανακατασκευή του Κ.Υ. και σημείωσε πως άμεσα θα υπογραφεί και από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη.
Ο Υπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό να αναλάβει το έργο για την πιο γρήγορη υλοποίησή του, με τον Περιφερειάρχη να αποδέχεται την πρόταση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Πλεύρης ενημέρωσε τον κ. Λιούπη ότι έως το τέλος του χρόνου θα υπάρξει νέα προκήρυξη για την πλήρωση των άγονων θέσεων στο ΕΣΥ. Αυτή η προκήρυξη θα βοηθήσει και το Νοσοκομείο Βόλου, στο οποίο κηρύχθηκαν άγονες δύο θέσεις παθολόγων, αλλά και έξι θέσεις ιατρών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Παράλληλα, στην επόμενη προκήρυξη, θα προκηρυχθεί θέση ιατρού για το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, στον βαθμό Διευθυντή, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους ενδιαφερόμενους, να καλυφθεί η θέση, που είναι κενή τα τελευταία δέκα χρόνια και να επανδρωθεί το ιατρείο, που εξυπηρετεί και τους μόνιμους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους επισκέπτες.

Ακόμη, ο Υπουργός ανακοίνωσε στον Βουλευτή ότι προωθείται η αύξηση του ποσού για τις εφημερίες των ειδικών ιατρών. Ο κ. Πλεύρης αναγνώρισε τη μεγάλη προσπάθεια των γιατρών την περίοδο της πανδημίας και όχι μόνο και σημείωσε ότι προωθείται η επιβράβευσή τους μέσω της αύξησης του ποσού, που λαμβάνουν για τις εφημερίες. Ειδικότερα, κάθε ειδικός γιατρός, που εφημερεύει περισσότερες ημέρες από τις καθορισμένες, θα λαμβάνει 250 ευρώ αφορολόγητα για κάθε εφημερία. Το μέτρο αυτό αφορά σε πολλούς γιατρούς, που λόγω των αυξημένων νοσηλειών για την πανδημία, αλλά και των κενών που υπάρχουν χρειάζεται να εφημερεύσουν περισσότερες ημέρες από το πλαφόν μέσα στον μήνα.
Η τελική έγκριση του αιτήματος του Υπουργείου Υγείας θα δοθεί από το Υπουργείο Οικονομικών και θα έχει ισχύ για έξι μήνες, αν και πρόθεση του Υπουργού Υγείας είναι να ισχύσει για περισσότερο.
Ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε τον Υπουργό για την ενημέρωση αλλά και για την άριστη συνεργασία, που έχουν από τη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του.