Στον Αλμυρό οι μοναχοί Σαολίν από την Κίνα

Οι αυθεντικοί Σαολίν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας δίνουν για πρώτη φορά δύο παραστάσεις στην Ελλάδα και, μετά την Αθήνα, επισκέπτονται τον Αλμυρό.

Η αυθεντική ομάδα μοναχών Σαολίν που γιορτάζει τα 30 χρόνια της, ταξιδεύει από τον ναό των Σαολίν στην Κίνα προς την Ευρώπη.

Η μοναδική αυτή παράσταση οδηγεί στον μυστηριώδη κόσμο των μοναχών Σαολίν και του Ζεν Βουδισμού. Αφηγείται την ιστορία του ναού, δείχνει την εκπαίδευση των μοναχών σε εντυπωσιακές εικόνες που γυρίστηκαν στο ιερό βουνό Σονγκ Σαν και στον αρχικό ναό, και ακολουθεί τα βήματα του ιδρυτή του Ζεν, Μποντιντάρμα.

Στον Αλμυρό οι μοναχοί Σαολίν από την Κίνα

Οι 20 δάσκαλοι και σαμί (μαθητές), με επικεφαλής τον 75χρονο δάσκαλό τους, μέσα σε ένα δίωρο δείχνουν τις απίστευτες ικανότητές τους, πέρα από τα όρια της φυσικής. Κατακτώντας το qi (Τσι- Η ενέργεια του σώματος) μέσω της αναπνοής και της προπόνησης, σπάνε πέτρινες πλάκες, ξύλινες ράβδους και σιδερένιες ράβδους στο σώμα και το κεφάλι τους, ξαπλώνουν σε λόγχες, ξίφη και σανίδες με καρφιά, στρέφουν τις αιχμές της λόγχης στον λαιμό και άλλα πολλά εντυπωσιακά κατορθώματα που πετυχαίνουν με την ηρεμία και την δύναμη της θέλησης. 

Η παράσταση προσπαθεί να εξηγήσει με σεβασμό μια παράδοση 1500 ετών απόκρυφης γνώσης, σε ανθρώπους εκτός Κίνας.

Τα εισιτήρια διατίθενται ηλεκτρονικά από τους ιστότοπους: more.com και  almyros-city.gr και τιμώνται 30 ευρώ για τους ενήλικες και 15 ευρώ για τα παιδιά έως 15 ετών

Προηγούμενο άρθροΠανηγύρια και στο Βόλο για τον Παναθηναϊκό (video)
Επόμενο άρθροΣτη Λίμνη Πλαστήρα η 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠεΠ “Θεσσαλία” 2021-2027