στον-βόλο-ο-γενικός-διευθυντής-του-κέν-1078921

29 Μαΐου 2024 – 19:03

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή του Κέντρου Προώθησης την Κινεζικής Γλώσσας και Πολιτισμού (Center for Language Education and Cooperation) κυρίου Yu Yunfeng, στο Ινστιτούτο Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον Βόλο.

Το Κέντρο Προώθησης την Κινεζικής Γλώσσας και Πολιτισμού (Center for Language Education and Cooperation) αποτελεί την εποπτεύουσα αρχή των Ινστιτούτων Κομφούκιος παγκοσμίως και την αποκλειστική αρχή διενέργειας των εξετάσεων πιστοποίησης της Κινεζικής γλώσσας παγκοσμίως.

Ο κύριος Yu στην σύντομη επίσκεψη του στην Ελλάδα στο πλαίσιο παγκόσμιας περιοδείας του στα κορυφαία Ινστιτούτα Κομφούκιος παγκοσμίως, επέλεξε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Κομφούκιος που εδρεύει στον Βόλο, για μια συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές και του Καθηγητές του Ινστιτούτου.

Στην συνάντηση που είχε με τον Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Δια Βίου Εκπαίδευσης και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου, Καθηγητή Σπυρίδωνα Καραμάνο, και τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Κομφούκιος του Π.Θ. Καθηγητή Γεώργιο Πετράκο, ο κύριος Yu δήλωσε: ‘Οι συνεργάτες μου κι εγώ είμαστε πολύ χαρούμενοι, αν και είμαστε μόνο δύο μέρες στην Ελλάδα, που επισκεφθήκαμε αυτή την όμορφη παραθαλάσσια πόλη, και το πανεπιστήμιό σας και είμαστε ευγνώμονες στον διευθυντή του Ινστιτούτου για την υποστήριξή. Είμαι πολύ ευγνώμων στις Πρυτανικές Αρχές αλλά και σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την υποστήριξή τους.’

Επίσης συμπλήρωσε ότι παρά τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστησαν από την πλημμύρα πέρυσι οι αίθουσες διδασκαλίας στον πρώτο όροφο η συνολική εμφάνιση του Ινστιτούτου Κομφούκιος του άφησε πολύ καλή εντύπωση. Επίσης συμπλήρωσε: ‘Εκ μέρους του Κέντρου Προώθησης την Κινεζικής Γλώσσας και Πολιτισμού, είμαι ευγνώμων στον Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στον Διευθυντή του Ινστιτούτου Κομφούκιος για την υποστήριξή τους στο σύνολο του έργου του Ινστιτούτου Κομφούκιος. Η διευθύντρια Καθηγήτρια Wang Xiaohong, οι δάσκαλοί μας και οι εθελοντές καθηγητές μας , μας δήλωσαν ότι όχι μόνο είναι πολύ χαρούμενοι που ζουν εδώ, αλλά αισθάνονται επίσης πολύ παραγωγικοί. Αυτό δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την ισχυρή υποστήριξη Ελλήνων φίλων.’

Ο Αντιπρύτανης, Καθηγητής Σπυρίδωνας Καραμάνος αφού καλωσόρισε τους επισκέπτες δήλωσε: ‘Νομίζω ότι αυτή είναι μια υπέροχη μέρα για εμάς και είμαι πολύ χαρούμενος που επισκέπτονται το Πανεπιστημίο Θεσσαλίας φίλοι από την Κίνα, και πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στο Ινστιτούτο Κομφούκιος.

Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις το έντονο ενδιαφέρον των ντόπιων για την κινεζική κουλτούρα και την Κίνα γενικότερα. Την περασμένη εβδομάδα παρακολούθησα εκδήλωση δωρεάς βίβλίων προς το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην Κινεζική Πρεσβεία. Λαμβάνουμε επιστολές με αιτήματα επίσκεψης στο Ινστιτούτο για την γνωριμία με την Κινεζική γλώσσα και τον πολιτισμό, από σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες είναι πραγματικά συγκινητικές.

Από την πλευρά μου, σας καλωσορίζω εδώ, σας ευχαριστώ για τη φροντίδα, τους πόρους και την υποστήριξη που προσφέρεται στο Ινστιτούτο Κομφούκιος, σας εύχομαι μια ευχάριστη μέρα στην Ελλάδα.’

‘Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα και τον Βόλο’ δήλωσε με την σειρά του ο Διευθυντής του Ινστιτούτου και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητής Γεώργιος Πετράκος, και συνέχισε περιγράφοντας τον σχεδιασμό για τις μελλοντικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικές κατευθύνσεις που σχεδιάζονται στο Ινστιτούτο Κομφούκιος. ‘Μια αναπτυξιακή κατεύθυνση της συνεργασίας είναι η διοργάνωση κοινών δραστηριοτήτων με κινεζικά πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένου του Central University of Finance and Economics, από τις απλούστερες μορφές, όπως ανταλλαγές φοιτητών ή καθηγητών, έως βαθύτερη συνεργασία, όπως κοινά προγράμματα κατάρτισης για πτυχιούχους. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι ένα πανεπιστήμιο που καλύπτει το σύνολο σχεδόν των επιστημονικών αντικειμένων με ευρείες περιοχές επιστημονικής εξειδίκευσης. Έχουμε 35 τμήματα και επιθυμούμε να βελτιωθούμε και επιθυμούμε να επεκτείνουμε τη στρατηγική διεθνοποίησης όχι μόνο στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, χώρες με τις οποίες έχουμε ήδη ισχυρούς δεσμούς, αλλά και στην Κίνα, μια αναδυόμενη δύναμη στη μηχανική και επιστήμη.

Είμαστε λοιπόν ανοιχτοί σε μελλοντικές συνεργασίες.’

H επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή κυρίου Yu και της ομάδας του Κέντρου Προώθησης την Κινεζικής Γλώσσας και Πολιτισμού, που τον συνόδευε, ολοκληρώθηκε με γεύμα και ξενάγηση στην Μακρινίτσα.

Προηγούμενο άρθροΓια απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκεται ο αγρότης που τραυμάτισε 28χρονο με το τρακτέρ του
Επόμενο άρθροΤα προγνωστικά του ChatGPT για τον τελικό Ολυμπιακού -Φιορεντίνα