Πήγαν να ενισχύσουν τη δομή ως οδηγοί του ΕΚΑΒ και βιώνουν απίστευτη ταλαιπωρία 

Στρωματσάδα…στο ΚΥ Σκιάθου από το προσωπικό της 111 Πτέρυγας Μάχης

Στους καναπέδες των γραφείων του Κέντρου Υγείας  Σκιάθου κοιμάται εδώ και τέσσερις ημέρες το εκπαιδευμένο προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων της 111 Πτέρυγας Μάχης που έχει μεταβεί στο νησί του Παπαδιαμάντη ως οδηγοί πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο ενίσχυσης των υποστελεχωμένων δομών υγείας της Σκιάθου.

Κάθε βράδυ το Κέντρο Υγείας μετατρέπεται σε ιδιότυπο ξενοδοχείο, με τους στρατιωτικούς να στρώνουν τα σεντόνια και κάθε πρωί να ξεστρώνουν, ώστε να τοποθετηθούν οι γιατροί τα γραφεία τους. Ο λόγος για τέσσερα άτομα από την 111 Πτέρυγα Μάχης, τα οποία έχουν μεταβεί στο νησί για να συνδράμουν στις υγειονομικές υπηρεσίες και αναγκάζονται να ζουν τριτοκοσμικές καταστάσεις.

Με τις βαλίτσες στο χέρι το έμπειρο προσωπικό των ειδικών δυνάμεων, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ταχυδρόμος” κοιμάται εδώ και τέσσερις ημέρες στους καναπέδες διοικητικών γραφείων, καθώς ο δήμος  Σκιάθου δεν έχει μεριμνήσει για τη διαμονή τους.

Προ μηνών, ο δήμος  Σκιάθου είχε ανακοινώσει ότι εκπαιδευμένο προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων θα μεταβαίνει ανά διάστημα ενός μήνα στη Σκιάθο, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες σε οδηγούς ασθενοφόρων που εντοπίζονται στο Κέντρο Υγείας της Σκιάθου.

Μάλιστα, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια είχε εξαρχής εκφράσει την αδυναμία να καλύψει τη δαπάνη για τη διαμονή του τετραμελούς σε κάθε περίπτωση πληρώματος, με τον δήμο Σκιάθου να επισημαίνει ότι θα αναλάβει η ίδια την ευθύνη εύρεσης καταλυμάτων για το πλήρωμα.

Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, επτά μήνες μετά την πρώτη «αποστολή» οδηγών στο νησί του Παπαδιαμάντη δεν έχει βρεθεί μόνιμη λύση, με το πλήρωμα είτε να αναγκάζεται να μετακινείται από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο, όπως γινόταν τους προηγούμενους μήνες είτε να «κατασκηνώνει» στα γραφεία όπου το πρωί λειτουργεί το γραφείο του ΕΟΔΥ.

Παρά τις προσπάθειες επικοινωνίας με τους αρμόδιους για το θέμα της στέγασης του ειδικού πληρώματος, δεν έχει βρεθεί κάποια λύση, με τις αποκλειστικές πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ να αναφέρουν ότι από τον δήμο  Σκιάθου προτάθηκε η εγκατάσταση του τετραμελούς πληρώματος σε εγκαταλελειμμένο, εκτός λειτουργίας ξενοδοχείο στην περιοχή των Κουκουναριών, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη πως θα μετακινούνται από εκεί για το Κέντρο Υγείας και το αντίστροφο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τους προηγούμενους μήνες, πριν «ανοίξει» η τουριστική σεζόν, το ειδικό πλήρωμα φιλοξενούταν σε διάφορα ξενοδοχεία, σε πολλές περιπτώσεις κλειστά. Ωστόσο, το άνοιγμα της σεζόν μείωσε τη διαθεσιμότητα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθέσιμο κατάλυμα για τους οδηγούς ασθενοφόρων.

Από τον δήμο  Σκιάθου δεν έχει γίνει ανάθεση σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα το ειδικό προσωπικό των ειδικών δυνάμεων κάθε μήνα να μένει και σε διαφορετικό κατάλυμα.

Τι λέει ο Α.Ευσταθίου

Το ρεπορτάζ σχολίασε με ανάρτησή του ο Αντιδήμαρχος Σκιάθου Α.Ευσταθίου ο οποίος κάνει λόγο για παραπληροφόρηση:

Η παραπληροφορηση που άγγιζει τα όρια απρεπιας στο μεγαλείο της.Η δημοτική αρχή έχει εξασφαλίσει στέγη για τους απόσπασμενους στο κέντρο υγείας σε κατάλυμα που διαμένουν επίσης αστυνομικοί και λιμενικοί. Η Αλήθεια είναι ότι δεν ήθελαν να μείνουν, ενώ προσφέρθηκε και κάρτα δωρεάν μεταφορών. Επίσης έχει προσφερθεί στο κέντρο δωμάτιο χορηγία για γιατρούς.
(Ας με διαψεύσει ο διευθυντής του κέντρου υγείας ).οτιδήποτε άλλο λέγεται η γράφεται είναι ψευδές και ίσως επί σκοπω!!

Πηγή: skiathoslife.gr

Προηγούμενο άρθροΣε φυλάκιση 30 μηνών για απάτη καταδίκασε ολλανδικό δικαστήριο τον «εφοπλιστή» Γιάννη Καραγεώργη
Επόμενο άρθροΑπό 260€ έως 500€ το μήνα τα ενοίκια για τους φοιτητές στον Βόλο – 823 ακίνητα προς ενοικίαση