Ξεκίνησε η τοποθέτηση των γραμμών του Μουτζούρη στην Αγριά

στρώνει-γραμμές-ο-οσε-στην-παραλιακή-α-1079609

Κλείνει για περίπου τρεις ώρες καθημερινά η κυκλοφορία των οχημάτων

Τη σκυτάλη από τον Δήμο Βόλου για το «στρώσιμο» των γραμμών του μικρού τρένου του Πηλίου, στην παραλιακή Αγριάς, όπου είχαν ξηλωθεί μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, πήρε από την περασμένη Δευτέρα ο ΟΣΕ.

Συνεργεία του οργανισμού ξεκίνησαν την τοποθέτηση των γραμμών στο πλαίσιο της αποκατάστασης του μνημείου, όπως χαρακτηρίζεται η γραμμή του θρυλικού Μουτζούρη, πλάτους μόλις 60 εκατοστών, που είναι η στενότερη σιδηροδρομική γραμμή στην Ελλάδα και μια από τις στενότερες στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της γραμμής Βόλου του ΟΣΕ, κ. Σπύρο Παπανδρεάδη, οι εργασίες γίνονται από συνεργεία του Οργανισμού και ξεκίνησαν ήδη από την περασμένη Δευτέρα. «Ξεκινήσαμε με τη μεταφορά των σιδηροτροχιών και τις τελευταίες ημέρες ξεκινήσαμε να στήνουμε τις γραμμές. Ελπίζουμε να έχουμε τελειώσει την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς θα εργαζόμαστε και μέσα στο Σαββατοκύριακο», ανέφερε ο ίδιος.

Για την ασφάλεια της κυκλοφορίας, η κίνηση από Αγριά προς Πήλιο και προς Βόλου, κατά μήκος της παραλιακής κλείνει καθημερινά για περίπου τρεις ώρες και η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται από παράλληλους δρόμους.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από την είσοδο της Αγριάς στο ύψος του φαρμακείου και θα συνεχιστούν έως και λίγο πριν την παράκαμψη για το Σουτραλί. «Οι γραμμές θα τοποθετηθούν, θα δεθούν, θα συγκολληθούν στο σωστό εύρος και μετά ο Δήμος Βόλου θα ρίξει τσιμέντο και ανάμεσα στις γραμμές θα μπει βοτσαλάκι, όπως αυτό που υπάρχει στον περίβολο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου», σημείωσε ο κ. Παπανδρεάδης.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον οι γραμμές τοποθετούνται στο ύψος του οδοστρώματος, κι όχι πάνω σε πεζοδρόμιο, όπως ήταν μέχρι και τις πλημμύρες, με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής να μην έχουν έξοδο προς τη θάλασσα.

Οι εργασίες γίνονται με βάση μελέτη που κατέθεσε ο ΟΣΕ στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Ο ιστορικός σιδηρόδρομος Βόλου – Μηλεών, το τρενάκι του Πηλίου, όπως είναι πιο γνωστό, κατασκευάστηκε σε δύο στάδια από το 1894 μέχρι το 1903 από τον φημισμένο Ιταλό μηχανικό Εβαρίστο ντε Κίρικο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ – taxydromos.gr

Προηγούμενο άρθροΔόθηκε η εκκίνηση του 2ου Ράλι Ιστορικών Αυτοκινήτων στο Βόλο
Επόμενο άρθροΓ.ΠΑΠΑΔΑΜ: ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΡΙΖΟΜΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ