Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει το ΚΚΕ στην Πλατεία Αγ. Νικολάου την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, στις 7 το απόγευμα, με ομιλητή τον βουλευτή Μαγνησίας του κόμματος Βασίλη Μεταξά.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, από τις εξελίξεις και την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κανείς δεν έχει συμφέρον, εκτός από τους επιχειρηματικούς ομίλους.Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και των άλλων κομμάτων υπηρετούν τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης, που επιδιώκει να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή.Υπηρετούν αυτούς που «ματώνουν» τον ελληνικό λαό. Τώρα τον σπρώχνουν στο σφαγείο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και των συμμάχων τους, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, έχοντας μετατρέψει τη χώρα σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο, σε «μαγνήτη» επιθέσεων.

Η μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη, οι αγώνες των αγροτών στα μπλόκα με αιτήματα επιβίωσης, ο οργανωμένος αγώνας των φοιτητών και των συλλόγων τους για δωρεάν σπουδές και πτυχία με αξία, το σύνθημα που βροντοφώναξε χιλιάδες λαού «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» δείχνουν τον δρόμο. Τον δρόμο για την ανατροπή του συστήματος που είναι η μήτρα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, των πολέμων και της προσφυγιάς.
Είναι ελπίδα σ’ αυτόν τον δρόμο οι εκατοντάδες επιστολές στρατευμένων ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους δολοφονικούς σχεδιασμούς, η απαίτηση να μην σταλεί φρεγάτα στο «στόμα του λύκου», στην Ερυθρά Θάλασσα, να σταματήσουν οι αποστολές στρατού στα σφαγεία του ΝΑΤΟ, ηγενναία στάση αυτών των στρατευμένων μας απέναντι στην επιχείρηση τρομοκρατίας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και αναδεικνύει τις σύγχρονες διεκδικήσεις και ανάγκες του εργαζόμενου λαού.
• Να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα. Να ακυρωθεί η απόφαση για αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα και χρησιμοποίηση του Στρατηγείου της Λάρισας.
• Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων.
• Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία.
• Κανένας Έλληνας αξιωματικός και στρατιώτης έξω από τα σύνορα.
• Να κλείσουν τώρα οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.
• Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Προηγούμενο άρθροΤιμήθηκαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οι Λιμενικοί του Βόλου
Επόμενο άρθροΣε 1,5χρονο θα αδειάσει μεγάλο τμήμα της Κάρλας σύμφωνα με όσα πρότειναν οι Ολλανδοί για την Θεσσαλία