Συνελήφθη ο δήμαρχος Βόλου έπειτα από μήνυση του Κ. Γαργάλα – Τι απαντά ο Αχ. Μπέος

Μήνυση εναντίον του Αχιλλέα Μπέου κατέθεσε χθες ο δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Γαργάλας, για απειλή που φέρεται να δέχθηκε από τον δήμαρχο Βόλου κατά την αποχώρησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Ακολούθησε η σύλληψη του Αχ. Μπέου, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οδηγήθηκε στην αστυνομία και με προφορική εντολή αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν προβλέπεται για Δημαρχους η φιαδικασια του Αυτοφώρου. Ο κ. Μπέος διαψεύδει τα περί σύλληψης του κάνοντας λόγο για αυτόβουλη προσέλευση στο αστυνομικό τμήμα.

Η φραση «εσύ βάλε μυαλό» του Α.Μπέου στο τελος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου εξελήφθη από την κ. Γαργάλα, αλλά και άλλους που την άκουσαν, ως απειλή και ως επιβράβευση της συμπεριφοράς του Β. Ζαχείλα, μέλη της οικογένειας του οποίου, ήταν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις θέσεις του κοινού.

Ο κ. Γαργάλας, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, επισήμανε, ότι ήταν μονόδρομος η κατάθεση της μήνυσης, γιατί – όπως είπε- κινδυνεύει ο ίδιος και η οικογένειά του.

Από το Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο έγινε η ακόλουθη δήλωση:

Σχετικά με τα περί δήθεν σύλληψής μου μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον μου ο γνωστός Γαργάλας, σημειώνω τα εξής:

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να υποβάλλει μήνυση για όποιο λόγο κρίνει εκείνος αναγκαίο, αναλαμβάνοντας βέβαια και τις ανάλογες ευθύνες. Είναι, όμως, επίσης βασική υποχρέωση των Εισαγγελικών Αρχών να αξιολογούν και να κρίνουν τη σοβαρότητα της κάθε μήνυσης, πριν προχωρήσουν στην όποια διαδικασία.

Στην δική μου περίπτωση θέμα σύλληψης δεν υφίσταται. Προσήλθα αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα, υπέγραψα και αποχώρησα. Αλλωστε η διαδικασία του αυτοφώρου δεν τηρείται για Δημάρχους.

Οσοι  ζουν από το «επάγγελμα» της διαστρέβλωσης και της παραπληροφόρησης μπορούν να αναζητήσουν τη σχετική έκθεση του αξιωματικού υπηρεσίας και να ενημερωθούν, όσο κι αν τους ενοχλεί, για την αλήθεια.

Εκτενώς, και για το θέμα αυτό, θα αναφερθώ στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσω αύριο, Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024, στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου”.

Προηγούμενο άρθρο“Όχι” του Περιφερειακού Συμβουλίου σε Επιχειρηματικό Πάρκο ΑΓΕΤ και LNG
Επόμενο άρθροΗ «Συμμαχία για τον Βόλο» ζητεί εξηγήσεις για την παρουσία ανδρών εταιρείας security στο Δημοτικό Συμβούλιο