Συναγερμός έχει σημάνει από χθες στον ΕΟΔΥ για τον Βόλο, καθώς οι δύο 25χρονοι που εργάζονταν στα δημοφιλή στέκια της πόλης “Ισαλος” και “White” φέρονται να διέσπειραν άθελα τους τον κορωνοϊό σε τρεις φίλους τους ηλικίας 19, 26 & 28 ετών οι οποίοι επίσης βρέθηκαν θετικοί κατά την διαδικασία της ιχνηλάτισης.

Τα αποτελέσματα των τεστ στα δείγματα των τριών νεαρών εκδόθηκαν χθες το αργά το απόγευμα. Στο Πανεπιστημιακό σήμανε συναγερμός καθώς και οι τρεις νεαροί δήλωσαν στους γιατρούς πως είχαν καθημερινή παρουσία στα κλαμπ & καφέ της πόλης, κάτι που καθιστά την περαιτέρω ιχνηλάτιση ιδιαίτερα δύσκολη.

Στο μεταξύ αρνητικά είναι τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε η οικογένεια του 25χρονου εργαζόμενου dj στο White, ωστόσο όπως σε όλες τις περιπτώσεις θα υπάρξουν επαναληπτικά τεστ τις επόμενες ημέρες στους γονείς και τον αδελφό του. Σε τεστ υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον Ίσαλο και το White όπου εργάζονταν οι 25χρονοι.

Στο μεταξύ θετικές στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας η σύζυγος και η κόρη του 57χρονου ταχυδρόμου, που επίσης είχε βρεθεί θετικός στον ιό στα ΕΛΤΑ του Βελεστίνου.

Την ίδια ώρα αρνητικά είναι τα τεστ των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού, όπως αρνητικός είναι τελικά και 57χρονος αυτοκινητιστής στον Βόλο, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε η οικογένειά του από τον ΕΟΔΥ.

Την ανησυχία του τελος για την αύξηση των κρουσμάτων εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο ΒΕΡΑ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Τσιάμης που ζήτησε την αγορά μοριακού αναλυτή από το Νοσοκομείο του Βόλου, αίτημα που ενίσχυσε με ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής Α. Μεϊκόπουλος. Ο κ. Τσάμης ζήτησε να ληφθούν μέτρα και στις εκκλησίες καθιστώντας την χρήση μάσκας υποχρεωτική

Τέλος όπως ανακοινώθηκε ο ΕΟΔΥ θα προχωρήσει στην πρόσληψη 8 συμβασιούχων οδηγών και ισάριθμων νοσηλευτών στη Μαγνησία για την στελέχωση Κινητών Ομάδων Υγείας της περιοχής, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων είναι ανησυχητική. Πρόκειται για συμβασιούχους με τρίμηνη απασχόληση και δυνατότητα απασχόλησης τριών επιπλέον μηνών.