Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 στη Λάρισα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κύριο Δημήτρη Κουρέτα, όπου συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα της κακής φήμης της περιοχής μας και οι πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης του από πλευράς της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη η ανάληψη δημιουργίας μια διαφημιστικής καμπάνιας στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, ως ο μοναδικός τρόπος άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ο κος Γιώργος Ζαφείρης εκπροσωπώντας  την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, καθώς και τις ενώσεις Λάρισας, Τρικάλων, Λίμνης Πλαστήρα, καθώς και το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων Λάρισας, το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαγνησίας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Σύλλογο Εστίασης Μαγνησίας, έδωσε όλα τα στοιχεία  και εξήγησε το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει σε όλες τις περιοχές  με τη μείωση των κρατήσεων και των εσόδων μέχρι σήμερα από μια τουριστική περίοδο, η οποία ξεκίνησε καθυστερημένα,  αλλά και την πορεία των προ-κρατήσεων,  η οποία είναι μειωμένη σε μεγάλο ποσοστό.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, εξηγήθηκε σε όλους τους τόνους ότι οι επιχειρήσεις της Μαγνησίας και γενικότερα της Θεσσαλίας βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, έχοντας αντιμετωπίσει μια οικονομική κρίση πολλών ετών, την κρίση του Covid και τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημύρες που ακολούθησαν.

Κάναμε σαφές στον Περιφερειάρχη ότι οι επιχειρήσεις της Μαγνησίας και γενικότερα της Θεσσαλίας δεν έχουν λάβει ακόμη καμία οικονομική βοήθεια για την απώλεια των εσόδων τους, ότι ξεκίνησαν τα προγράμματα «Thessaly pass» και ο «Κοινωνικός Τουρισμός» (αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας που έγινε αποδεκτό για 12 διανυκτερεύσεις για πρώτη φορά στη Θεσσαλία με μη συμμετοχή των δικαιούχων) αλλά ότι αυτά τα μέτρα δεν θα είναι αποτελεσματικά λόγω του διάχυτου φόβου.

Ευχαριστήσαμε τον Περιφερειάρχη για την άμεση αντίδραση  της συνέντευξης τύπου, που έγινε  για τις μετρήσεις και την ανακοίνωση των καθαρών υδάτων στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία, αλλά επισημάναμε ότι αυτό δεν αρκεί προκειμένου να αντιστραφεί το κλίμα. Επίσης, ευχαριστήσαμε τον Περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκριση του στο ραντεβού που ζητήσαμε.

Ορίστηκε νέο ραντεβού με τη σύμβουλο του Περιφερειάρχη σε θέματα τουρισμού, κυρία Μάγια Τσόκλη, προκειμένου άμεσα να  αντιμετωπίσουμε το φλέγον αυτό ζήτημα. Συζητήθηκε επίσης το θέμα τη ενίσχυσης των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδος στη Ν. Αγχίαλο, ενέργειες που πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα προκειμένου να προλάβουμε την επόμενη χρονιά.

Προηγούμενο άρθροΛάρισα / Δίκη για τον «Ιανό»: 40 μάρτυρες κατέθεσαν ως στιγμής – Δικαίωση ζητάει η οικογένεια της φαρμακοποιού: Πότε βγαίνει η απόφαση (video)
Επόμενο άρθροΕπιτέλους ήρθαν τα υδροπλάνα σε Σκόπελο – Αλόννησο