Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μαγνησίας στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας και της μεγάλης καμπάνιας για την ακρίβεια το Σάββατο 17/6/2023, αποτελούμενο από τον υποψήφιο βουλευτή Αλέξανδρο Μεικόπουλο, την υποψήφια βουλεύτρια Κατερίνα Παπανάτσιου και την συντονίστρια της Ν.Ε Βανέσσα Κατσαρδή συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 16/6/2023, με αντιπροσωπεία της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Κων/νο Λυχναρόπουλο, τον Αντιπρόεδρο Αλέξανδρο Κουτσελίνη, την Γ. Γραμματέα Κωνσταντίνα Ευσταθίου, την Νομική Σύμβουλο Αναστασία Παπαδοπούλου και το Μέλος Νικόλαο Παππά.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Καταναλωτών ανέδειξαν τα μεγάλα προβλήματα του καταναλωτικού κοινού στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια τα οποία συνοψίζονται στα παρακάτω :
– Πρωτοφανείς και σε μεγάλο βαθμό αυθαίρετες χρεώσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.
– Συνεχείς αυξήσεις σε βασικά αγαθά και κυρίως σε προϊόντα διατροφής που συνοδεύονται από παραπλανητικές μειώσεις της ποσότητας.
– Μεγάλες ανατιμήσεις σε ενοίκια, υπηρεσίες, καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
– Πληθωρισμός που κινείται ακόμα και σε διψήφια νούμερα και ροκανίζει την αγοραστική δύναμη και το εισόδημα των πολιτών.
– Ανεξέλεγκτες αυξήσεις των επιτοκίων δανεισμού από τράπεζες και funds χωρίς καμιά ουσιαστική προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών.
– Πογκρόμ μαζικών πλειστηριασμών χωρίς κανένα προστατευτικό πλαίσιο συμπεριλαμβανομένης της πρώτης κατοικίας.

Παράλληλα, ζήτησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να υπάρξουν ουσιαστικές δεσμεύσεις ότι θα υλοποιήσει, ή θα προωθήσει αποτελεσματικές και αποδοτικές λύσεις στα προβλήματα των καταναλωτών.
Τα στελέχη του κόμματος μας ανέφεραν τις βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων και την αντιμετώπιση της ακρίβειας:
– Θέσπιση κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ
– Ξεπάγωμα των τριετιών
– Αύξηση κατά 10 % των μισθών στον δημόσιο τομέα
– Θέσπιση μηχανισμού Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής
– Επαναφορά της 13ης σύνταξης του 2019
– Καταβολή στους συνταξιούχους όλων των αναδρομικών που δικαιούνται
– Χορήγηση των ετήσιων αυξήσεων στις συντάξεις, σε όλους τους συνταξιούχους, ανεξάρτητα από την προσωπική διαφορά.
– Αύξηση του αφορολόγητου ορίου στο ύψος των 10.000 ευρώ
– Θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 10.000 ευρώ, για ελεύθερους επαγγελματίες, μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, επιστήμονες, εργαζόμενους με μπλοκάκια
– Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
– Θέσπιση πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου και ανώτατου συντελεστή κέρδους 5% στην ενέργεια
– Άμεση φορολόγηση των υπερκερδών που έχουν συσσωρευτεί στα ταμεία των εταιρειών ενέργειας και των διυλιστηρίων.
– Μείωση του Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα στον κατώτατο συντελεστή στην Ε.Ε.
– Μείωση του Φ.Π.Α. στα τρόφιμα στο 6%. Μηδενικό Φ.Π.Α για τα είδη πρώτης ανάγκης ( ψωμί, γάλα, παιδικές τροφές)
Η καμπάνια για την ακρίβεια θα κορυφωθεί το Σάββατο με κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας, που μαζί με τις/τους υποψήφιες/ους βουλευτές θα βρίσκονται αύριο σε όλο το νομό ενημερώνοντας για το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ακρίβειας, που απασχολεί κάθε σπίτι και κάθε επιχείρηση σήμερα.

Προηγούμενο άρθροΣυλλυπητήρια ανακοίνωση του Γ.Σ.Β. “Η ΝΙΚΗ” για τον Βαγγέλη Τιλελή
Επόμενο άρθροΔήμος Νοτίου Πηλίου: Στο επίκεντρο η αντιπυρική προστασία στο Νησί Παναγιά Τρικέρων