Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», καταγγέλλει την εργοδοσία της ΒΕΜΕΚΕΠ για την συνδικαλιστική δίωξη συναδέλφου, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου και Γραμματέα του ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου της ΒΕΜΕΚΕΠ.
Η εργοδοσία της εταιρείας, καλεί τον εργαζόμενο  στην Επιθεώρηση Εργασίας, κάνοντας λόγο για δήθεν λεκτική επίθεση, “επειδή ο συνάδελφος διεκδικούσε τα αυτονόητα, δηλαδή να πληρωθούν άμεσα οι ημέρες ασθενείας των συναδέλφων”, τονίζει το Συνδικάτο.
“Αυτό που δεν μπορεί να χωνέψει η εργοδοσία, είναι η αγωνιστική στάση και δράση του συναδέλφου, ο οποίος πρωτοστάτησε όλο το προηγούμενο διάστημα για τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων στο εργοστάσιο, για ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας καθώς και στην οργάνωση της πάλης των συναδέλφων για να μην περάσουν οι ατομικές συμβάσεις που ήθελε να επιβάλλει η εργοδοσία, στα πλαίσια της εφαρμογής του Νόμου-Έκτρωμα Χατζηδάκη.
Η εν λόγω εταιρεία έχει ιστορικό στο πως αντιμετωπίζει τους συναδέλφους που αγωνίζονται, συνδικαλίζονται και πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης των μεταλλεργατών απέναντι σε αντεργατικές επιδιώξεις. Η προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού καθώς και η «σιγή νεκροταφείου» που θέλει να επιβάλλει η εργοδοσία, δεν θα περάσουν.
Η Διοίκηση του Συνδικάτου στηρίζει την αγωνιστική απάντηση των συναδέλφων του εργοστασίου, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε μονόωρη στάση εργασίας και στις δύο βάρδιες, την Πέμπτη 9 Δεκέμβρη, ημέρα που συζητιέται στο ΣΕΠΕ η εν λόγω «εργατική διαφορά

Προηγούμενο άρθροΣάλος με «χριστουγεννιάτικο πάρτι» στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown
Επόμενο άρθροΚΙΝΑΛ: Ίδια τμήματα ίδια ώρα οι εκλογές την Κυριακή – Κάλεσμα συμμετοχής