Σε εξέλιξη και οι καθαρισμοί ρεμάτων

Συνεχίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα έργα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας στο κύκλωμα του Πηλίου και συγκεκριμένα στο τμήμα Ανήλιο- Τσαγκαράδα, συνολικού προϋπολογισμού 2,1 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.
Αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο οδικό τμήμα από Τσαγκαράδα προς Ξουρίχτι, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στα παρακάτω οδικά τμήματα:

 1. Στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Αγίου Δημητρίου μεταξύ Αγίου Δημητρίου και διασταύρωσης οδού Κισσού- Χανίων
 2. Στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Κισσού στο νέο δρόμο Κισσού –Χανίων λίγο μετά τον Κισσό
 3. Στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Κισσού λίγο μετά τη Μαυρούτσα προς Μούρεσι
 4. Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μουρεσίου, μέσα στον οικισμό
 5. Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μουρεσίου, στην αρχή του οικισμού
 6. Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μουρεσίου στο δρόμο προς Νταμούχαρη (πλησίον Αρχοντικού Ιατρίδη)
 7. Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τσαγκαράδας μπαίνοντας στον οικισμό ερχόμενος από Μούρεσι (ρέμα)
  Με το έργο προβλέπονται επεμβάσεις σε τμήματα της εθνικής οδού με αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων, κατασκευή προστατευτικών τοιχίσκων στην εξωτερική λωρίδα κυκλοφορίας και ανακατασκευή ερεισμάτων.
  Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Είναι ένα οδικό έργο που αποσκοπεί στην ασφαλή επικοινωνία των ανθρώπων της περιοχής και την ομαλή διακίνηση των εμπορευμάτων. Με στρατηγική, σχεδιάζουμε, χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε έργα με αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές που αναβαθμίζουν το επίπεδο οδικής ασφάλειας στο Πήλιο, συμβάλλουν την τόνωση της τοπικής οικονομίας και δημιουργούν θέσεις εργασίας».

Τα ρέματα

Με καθημερινές παρεμβάσεις η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, συνεχίζει τον καθαρισμό ρεμάτων σε ολόκληρη την Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία, προκειμένου να θωρακισθούν αντιπλημμυρικά περιοχές του Νομού.
Οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων συνεχίζονται καθημερινά υπό τις οδηγίες της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη και σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό και την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, προκειμένου ο Νομός να θωρακισθεί αντιπλημμυρικά και να μην αντιμετωπίσει προβλήματα σε περιπτώσεις εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων.


Μεταξύ άλλων, οι εργασίες καθαρισμού ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες στο Κρόκιο και στο Δημίνι, ενώ αυτή τη χρονική περίοδο οι εργασίες είναι σε εξέλιξη στο ρέμα Αργιλοχωρίου, στο πλαίσιο της εργολαβίας «καθαρισμός ρεμάτων Δήμου Αλμυρού», συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ και σε διάφορα σημεία του ρέματος Ξηριά και συγκεκριμένα κοντά στο Πανθεσσαλικό στη θέση Κουλούρια, στο πλαίσιο της εργολαβίας «αντιπλημμυρική προστασία και συντήρηση υδατορεμάτων», συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ,. ευρώ, με τις εργασίες να συνεχίζονται και σε άλλα σημεία και περιοχές του Νομού Μαγνησίας, προκειμένου να μην σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα και να υπάρχει ομαλή ροή των υδάτων.
Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε «Συνεχίζουμε καθημερινά τον καθαρισμό ρεμάτων σε περιοχές του Νομού μας, όπως άλλωστε κάνουμε κάθε χρόνο προκειμένου να μην σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Είναι στο πλαίσιο αντιπλημμυρικής θωράκισης του Νομού μας, με σκοπό την προστασία ανθρώπων και περιουσιών, από ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα».

Προηγούμενο άρθροΣυλλαλητήριο για τα Τέμπη: χιλιάδες στη πορεία του Βόλου – Ισχυροί Συμβολισμοί
Επόμενο άρθροΕνημερωτική συνάντηση για τη διενέργεια επίσημων ελέγχων στην αγορά κρέατος