Σε σύσκεψη εργασίας σχετικά με την κατασκευή Ναυτικής Βάσης του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Αλμυρού, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, στο Δημαρχείο Αλμυρού με τον Δήμαρχο Αλμυρού, την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Θεμάτων, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπρόσωπο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), συμμετείχε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Μαγνησία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν η εξέλιξη και η πορεία των απαραίτητων διεργασιών και διαδικασιών σχετικά με τα απαραίτητα έγγραφα και προσαρμογές από τον Δήμο Αλμυρού, σχετικά με την παραχώρηση της έκτασης στο ΓΕΕΘΑ για την εγκατάσταση νέας Ναυτικής Βάσης στη θέση Άγ. Ιωάννης του Αλμυρού.
Στο πλαίσιο των σχετικών μελετών εξετάζεται η διαμόρφωση νέων λιμενικών υποδομών μόνιμης παραβολής πλοίων του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού και η χωροθέτηση των απαραίτητων χερσαίων χώρων. Παράλληλα, από τον Δήμο Αλμυρού προχωρούν οι μελετητικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες για την αποκατάσταση και βελτίωση των λιμενικών υποδομών στο αλιευτικό καταφύγιο του Αγ. Ιωάννη, σε συνέχεια των σημαντικών ζημιών που προέκυψαν από τον μεσογειακό κύκλο «Ιανό» – η οποία και χρηματοδοτήθηκε από την πρώτη στιγμή.
Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό επαναδιατύπωσε την πεποίθηση ότι η ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού μπορεί να αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική, αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Σε δήλωσή του τόνισε χαρακτηριστικά πως «όλη αυτή την περίοδο είμαστε σε στενή συνεργασία με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου και τα αρμόδια στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και του Δήμου Αλμυρού, για να προχωρήσουν οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες και να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι δημοσιονομικοί πόροι για την κατασκευή του Ναυστάθμου στην περιοχή του Αλμυρού, σε συνέχεια και του αρχικού ενδιαφέροντος που υπήρχε για την περιοχή του λιμανιού του Βόλου. Συνεχίζονται, λοιπόν, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλους, οι σχετικές διαδικασίες, ώστε να προχωρήσει -αρμοδίως- ο μελετητικός σχεδιασμός και οι σχετικές παρεμβάσεις όσο πιο γρήγορα γίνονται. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής του Αλμυρού αξιοποιούνται και σε αυτό το πεδίο από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ M.ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟ
Επόμενο άρθροΚ. Παπανάτσιου « Να δοθούν λύσεις στα σημαντικά προβλήματα των στρατιωτικών»