Μετά και το φιάσκο με το μποτιλιάρισμα της εξόδου την Καθαρά Δευτέρα στον κόμβο στα Αστέρια της Περιφέρειας στην Άγρια -που ο κ. Αγοραστός έκανε χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη γιατί ζήλεψε την δημοτικότητα Μπέου με τους κόμβους εντός της πόλης – Ο Περιφερειάρχης σήμερα σε δηλωσεις του εμφανίζεται για μια ακόμη φορά τάχα διεκδικητικός για ένα έργο μείζονος σημασίας για την πόλη το οποίο εγκατέλειψε στην κυριολεξία στα δέκα χρόνια της υπάρχουσας εξουσίας του. Έστω και αργά ή λύση είναι μία… σύσκεψη τώρα με τον υπουργό Κ.Καραμανλή για α) την εξασφάλιση χρηματοδότησης και δημοπράτηση του έργου από Μπουρμπουλήθρα – Λαρίσης που ολοκληρώνεται η μελέτη, & β) για το προγραμματισμό και το χρονοδιάγραμμα χρηματοδότησης των απαλλοτριώσεων στο τυφλό κομμάτι του Περιφερειακού στη Αγριά.

Η δηλώσεις Αγοραστου:

«Παρακολουθούμε από κοντά τις μελέτες του Υπουργείου για τα δύο κομμάτια στον Περιφερειακό» δήλωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας που βρέθηκε στον Βόλο για την υπογραφή συμβάσεων. Όπως εξήγησε το πρώτο κομμάτι είναι από τον κόμβο Λαρίσης έως την Μπουρμουλήθρα, που η Περιφέρεια πιέζει για την ολοκλήρωσή του, και το δεύτερο αφορά τη συνέχιση του περιφερειακού με την παράκαμψη της Αγριάς και των Λεχωνίων.
«Το κόστος της μελέτης για το κομμάτι Μπουρμπουλήθρα -Λαρίσης, που ολοκληρώνεται από το Υπουργείο, θα καλυφθεί από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ζητάμε, για να τελειώνει το σήριαλ με τον Περιφερειακό, το υπουργείο να ολοκληρώσει τις μελέτες», είπε ο κ. Αγοραστός και πρόσθεσε:
«Ζητάμε να πάρουμε εμείς πρόσθετη ευθύνη αναλαμβάνοντας τη μελέτη για την συνέχιση του έργου, προκειμένου να τελειώσει το σήριαλ. Δεν πρέπει να είναι περήφανοι αυτοί που το έχουν δημιουργήσει. Έχουμε κάνει αίτημα μετά από συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα να μας δώσει τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε εμείς, με δικούς μας πόρους τη μελέτη», είπε ο κ. Αγοραστός.

Ακόμη σημείωσε ότι η Περιφέρεια πιέζει το Υπουργείο και για το έργο ηλεκτροκίνησης Λάρισας- Βόλου.
«Είναι μέσα στο ΕΣΠΑ, αρκεί να το δημοπρατήσουν. Είναι δύσκολα έργα γιατί υπάρχουν πολλές ενστάσεις αλλά πρέπει να ξεκινήσουν» , δήλωσε.

Με πληροφορίες από το e-thessalia.gr