
Στον Βόλο βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ως ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, που έγινε στον Βόλο για την κοπή πίτας και είχε ως αντικείμενο την ψηφιακή εποχή, την τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνοηθική.
Οπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Παπαστεργίου, «οι Θεσσαλοί μεταξύ μας έχουμε επίπεδο συνεννόησης, ώστε να δούμε την επόμενη ημέρα σε μία Θεσσαλία “πληγωμένη”, σε μία Θεσσαλία που παλεύει να βρει τα βήματά της και η τεχνολογία είναι κομμάτι της επόμενης ημέρας».
Αναφορικά με την τεχνητή νοημοσύνη ο κ. Παπαστεργίου παρατήρησε πως «θα πρέπει να αποφασίσουμε ποιος είναι ο ρόλος της μηχανής δίπλα στον άνθρωπο και το αντίστροφο. Το θέμα για τις επιχειρήσεις είναι να μη μείνουν πίσω, να ακολουθήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό και να βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας. Για τη μετεκπαίδευση, το σημαντικό είναι πως μπορείς να αποκτήσεις δεξιότητες για να είσαι μέσα στα πράγματα και η τεχνολογία οφείλει να είναι συμπεριληπτική. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να το κάνει αυτό. Ο ψηφιακός βοηθός gov.gr είναι ο πιο απλός οδηγός να ψάξεις να βρες ό,τι θέλεις».
Πηγή: Ταχυδρόμος






















