Έργα άνω των 100 εκ. ευρώ με το εργοστάσιο RDF/SRF να αναζητά συνεργασιά ΣΔΙΤ για τα προβλεπόμενα 40 εκ ευρώ του έργου, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά και έργα καθημερινότητας οδοστρώσεις σε Βόλο και Ν. Ιωνία, αγροτική οδοποιϊα, διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων και πάρκων αλλά και κατασκευή σχολικών συγκροτημάτων.

Ο Δήμαρχος Βόλου εμφανίστηκε επιθετικό αλλά και απολογητικός για το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων και παραγωγής SRF το οποίο όπως είπε θα ξεκινήσει μέσα στο 2021 και σύντομα θα προκηρυχθεί διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός. Τόνισε πως μετά από πολλές παλινωδίες και καθυστερήσεις τόσο από την πρώην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αυτή της Ν.Δ. «μπαίνουμε στην τελική ευθεία και σύντομα θα δημοσιοποιηθεί διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός ώστε να ξεκινήσει να κατασκευάζεται μέσα στο 2021» Το ποσό που απαιτείται πρόσθεσε φθάνει τα 40 εκ. ευρώ και αναζητείται χρηματοδότηση μέσω ΣΔΙΤ.

Ο κ. Μπέος προσπάθησε να πείσει ανεπιτυχώς πως η εν λόγω επιλογή πως είναι η βέλτιστη λύση διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ παράλληλα απαξίωσε τις ενστάσεις τις αντιπολίτευσης και των περιβαλλοντικών οργανώσεων και φορέων που αντιδρούν στο έργο. Είναι χαρακτηριστικό πως ζήτησε να προταθεί αντιπρόταση από τους αντιδρώντες στο εργοστάσιο RDF/SRF, κάνοντας πως δεν βλέπει τις εναλλακτικές λύσεις που είναι ευρέως γνωστές ως επιλογές, όταν μάλιστα στη δυτική Θεσσαλία Τρίκαλα και Καρδίτσα σχεδιάζουν εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης με οικολογικό πρόσημο και αποτύπωμα και όχι εργοστάσιο τροφοδότη της ΑΓΕΤ που θα μετατρέψει το Βόλο σε εισαγωγέα προς επεξεργασία και καύση σκουπιδιών.

Αναφορικά με το Μουσείο της Αργούς είπε πως αναζητείται χρηματοδότηση απο το ΕΣΠΑ την οποια αναμενει συντομα να οριστικοποιηθεί,όπως και για το τελεφερίκ από το Βόλο στη Πορταριά και τα Χάνια που έχει συζητήσει με τον κ. Γεωργιάδη, έργα που όπως είπε “ίσως καθυστερήσουν” λόγω και της οικονομικής κρίσης που ακολουθεί την υγειονομική κρίση με τα μέτρα για τον κορονοϊό. Για το Μουσείο της Αργούς ανέφερε πως μάλλον η χρηματοδότηση θα γίνει από το ΕΣΠΑ ενώ γίνεται προσπάθεια να γίνει και μέσω ΣΔΙΤ.

Ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη η διαχειριστική μελέτη των υδάτινων πόρων και η ΔΕΥΑΜΒ θα αξιοποιήσει το νερό των πηγών που καταγράφηκαν στο Πήλιο για να πίνει η ευρύτερη περιοχή πηγαίο νερό αλλά και για εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς εκτιμάται ότι το νερό που πηγαίνει τώρα χαμένο ανέρχεται σε 17 εκατομμύρια κυβικά την ημέρα. Τέλος τόνισε ότι θα κατατεθούν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για τις δολιοφθορές των 10 χλωριωτών στην δεξαμενή των Σταγιατών, αλλά και την κατάληψη του κτιρίου την πρώην κοινότητας από λίγες οικογένειες, που χρόνια όπως είπε δεν πληρώνουν νερό. Παράλληλα έβρισε τον τραγουδοποιό Αλκίνοο Ιωαννίδη που συμπαραστέκεται στους κατοίκους, για να προσθέσει πως θα δώσει εντολή να βεβαιωθούν στην εφορία τα χρέη 40 οικογενειών που δεν πληρώνουν όπως είπε εδώ και χρόνια για το νερό.

Αξιοποίηση των πηγών του Πηλίου για υδροδότηση αλλά και παραγωγή ενέργειας

Αναφορικά με τα έργα της ΔΕΥΑΜΒ για την διαχείριση των νερών του Πηλίου ο κ. Μπέος ανέφερε ότι η έλλειψη νερού τα επόμενα χρόνια θα είναι σημαντική και η δημοτική αρχή ανέθεσε σε ομάδα επιστημόνων τη σύνταξη διαχειριστικής μελέτης για τους υδάτινους πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για την επικαιροποίηση των υπάρχουσων μελετών που υπάρχουν. Όπως είπε, «όλες οι πηγές που είναι στον ορεινό όγκο του Πηλίου καταγράφηκαν και εκτιμάται ότι 17 εκ. κυβικά νερό χάνεται στη θάλασσα. Ένα μέρος του θα μείνει για τις ανάγκες του φυσικού και ζωικού περιβάλλοντος και το υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί για την υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής με πηγαίο νερό αλλά και για την παραγωγή ενέργεια.

Εργα οδοποιίας και αναπλάσεων

Όπως ανέφερε εξασφάλισε χρηματοδότηση μέσα από το πρόγραμμα Τρίτση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για να εντάξει τρία νέα σχολικά συγκροτήματα, σε Βόλο, Ν. Ιωνία και Αγχίαλο, καθώς επίσης και:

  • για την αποκατάσταση οδοστρωμάτων σε Βόλο και Ν. Ιωνία σε μήκος 35.000 μέτρων, έργο που θα ολοκληρωθεί το 2022,
  • για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας με υλικό που δεν θα καταστρέφεται κάθε χρόνο
  • για την κατασκευή νέας γέφυρας στο Αλιγαρόρεμα αλλά και
  • για την ανακατασκευή του πάρκου «Ανδρέας Βαλαχής στη Ν. Ιωνία, για το οποίο ολοκληρώνεται η μελέτη.

Επιπλέον ανέφερε ότι ο δήμος διεκδικεί από την Κτηματική το 80% της χερσαίας ζώνης του λιμανιού για να προχωρήσει στην αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου και του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου.

Τέλος ο κ. Μπέος επιδόθηκε σε ένα ακόμη επαναλαμβανόμενο παραλήρημα εναντίων των δημοσιογραφικών σκουπιδιών που έχει στο στόχαστρο του προσπαθώντας να παράλληλα να πείσει για την πολιτική του ανεξαρτησία , επισημαίνοντας πως όνειρό του είναι να μείνει στην ιστορία της πόλης για την προσφορά του.

.

Προηγούμενο άρθροΓενική Συνέλευση και εκλογές στη ΠΕΔΜΕΔΕ Μαγνησίας
Επόμενο άρθροΠροσφυγές εργολάβων δεν επιτρέπουν την υλοποίηση εργολαβίας κοπής χόρτων στο νομό